1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERDOĞAN: POLİS GAZ SIKTI, KALKIP KURŞUN MU SIKTI?
ERDOĞAN: POLİS GAZ SIKTI, KALKIP KURŞUN MU SIKTI?

ERDOĞAN: POLİS GAZ SIKTI, KALKIP KURŞUN MU SIKTI?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi direnişinde polisin orantısız gücünü savundu: "Polis şöyle şiddet uyguladı' diyorlar, Şiddet uyguladı da ne yaptı. Biber gazı sıktı. En doğal hakkıdır polisin biber gazı, sıkar. Kurşan var mı, silah var mı?"

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin ardından yapılan AKP mitinglerinden sonra, partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- Kazlıçeşme'deki 1 milyonu aşkın insan demokratik tepkisini ortaya koyduktan sonra kimseyi rahatsız etmeden dağılmıştır. İşte demokrasi budur, demokratik hak kullanılması budur. Bizim kimseye demokratik hakkını hukuk içinde kullanma diye bir yaklaşımımız yok. Yap fakat hukuk çerçevesi içinde yap. Bunun dışına çıktığın anda farklı insanların hukuk alanlarına tecavüzdür ki işte burada sıkıntı yaşanıyor.

"Kazlıçeşme'nin mesajını aldınız mı?"

- Bizlere sürekli Taksim'deki insanların mesajını aldın mı, diye soranlar Sincan'daki insanların Kazlıçeşme'deki 1 milyonu aşkın insanın mesajını alabildiler mi?

- Anlıyorum ki bazı TV kanallarında yorum yapıyorlar. Hala bu mesajı alamayanlar var. Şimdi bir husus var. 3 haftadır hem milletimize hem dünyaya çok farklı bir Türkiye fotoğrafı verilmek istendi. İstanbul'da Taksim, Ankara'da Kuğulu Park, İzmir'de Alsancak sanki 76 milyonun tamamının ortak bir tavrı gibi gösterildi. Bu, son derece örgütlü bir biçimde yapıldı. Dikkat edin Taksim'de kamu binalarına, polislere çok ağır şiddet uygulanırken bu vandallık belli süzgeçlerden geçirilerek masum bir demokratik eylem gibi lanse edildi. Her şey çok profosyonelce hazırlanmıştı. Twitter, videolar dezenformasyon adım adım uygulanacaktı.

- Suriye'de yaralanan bir kişi, CHP'nin provokatör vekilleri tarafından Taksim'de yaralanmış gibi gösterildi. Üzerinde beyaz önlük olan zanlı "doktorlar gözaltına alınıyor" haberine maruz kaldı. Çocukların yaşlıların şiddete uğradığı anlatıldı. Elinde sapan olan, molotof olanlar ya polis ya da sempatik eylemci olarak lanse edildi.

'Polis sınavını başarıyla verdi'

- Polisimiz çok kapsamlı bir şiddet hareketi karşısında tarihinde hiç olmadığı şekilde demokrasi sınavı sergilemiş ve bu sınavdan başarı ile geçmiştir. Biliyorsunuz bana gelenler oldu. Kendileri ile konuştuk. Hepsinin hep söylediği şuydu, polis şöyle şiddet uyguladı vs. Dedim ki şiddet uyguladı da ne yaptı. Biber gazı sıktığını söylediler. En doğal hakkıdır polisin biber gazı, sıkar.

- Laf dinlenmediği zaman polis bu yetkisini kullanır. Kalkıp da kurşun attı mı, silah attı mı? Yok. Bakın iş. 16. 17. güne gelince, işte Adana’da yaşanan olay ve daha ileri gitti Mecidiyeköy’de bir komiserimiz silahlı bir, maalesef mermi neticesinde midesinden yaralandı. Bir diğer kardeşimiz ayağından yaralandı. Rabbim onları milletimize sağlığıyla lütfetti. Biz yine şifa diliyoruz.

- Şiddeti uygulayan, terörist, anarşist isyancılardır. Neymiş çevreciler varmış. Orada AK Partililer de varmış. Kişi arkadaşının dinindendir. Kişi sevdikleri ile beraberdir. Tüm vaka budur.

 

Cumhuriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.