1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERDOĞAN: POLİSİMİZ ADETA KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI
ERDOĞAN: POLİSİMİZ ADETA KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI

ERDOĞAN: POLİSİMİZ ADETA KAHRAMANLIK DESTANI YAZDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan, Gezi olayları sürecine değindi.

A+A-

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

TAVİZ VERMEYİZ

Böyle zorlu bir coğrafyada, Türkiye'nin güvenliğinden asla taviz veremeyiz. Ancak geçmişte yaşandığı gibi güvenliği bahane ederek hukukun çiğnenmesine, demokrasinin duraklamasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına da asla imkan tanıyamayız.

TERÖR SORUNUNU ÇÖZÜM AŞAMASINA GETİRDİK

30 yıldır devam eden terör sorununu artık çözüm aşamasına getirdik. Bu aşamaya, bu umut verici noktaya sadece güvenlik tedbirlerini artırarak değil, güvenlik ve özgürlük dengesini samimi şekilde gözeterek ulaştık. Daha çok yasaklayarak değil, daha çok kısıtlayarak değil, daha çok görmezlikten gelerek değil tam tersine özgürlükleri genişleterek, yolları açarak, gönülleri kazanarak bu güzel seviyeye gelebildik.

TÜRKİYE GEÇMİŞE DÖNMEYECEK

Türkiye'de güvenliğin, özgürlüklerin ve demokrasinin önüne geçtiği dönemler, inşallah geri gelmeyecek. Hiçbir sabotaj, hiç bir tahrik, hiçbir tuzak Türkiye'yi güvenlikçi politikaların egemen olduğu günlere geri döndüremez ve döndüremeyecek.

İŞKENCEYE SIFIR TOLERANS

Demokrasinin standartlarını yükselten, bu kadar reform yapan bir hükümetin Başbakanı olarak şunu bütün kalbimle, bütün samimiyetimle ifade ediyorum: Biz 'işkenceye sıfır tolerans' diyen bir hükümetiz. Biz polisimizin olaylara müdahale, gözaltı, sorgulama kurallarını değiştiren demokratikleştiren bir hükümetiz. Polisimiz hata yaptığında bunu zaten açık yüreklilikle söyler, gereğini de yaparız. Ancak hiç kimsenin, kim olursa olsun ister milletvekili ister birileri, bizim polisimize küfretmeye hakaret etmeye hakkı yoktur.

POLİSİMİZ SABIRLI DAVRANDI

Olaylar başladığı andan itibaren, polisimiz, son derece sabırlı, itidalli, tahammüllü davrandı. Her türlü medyayı, her türlü sosyal medya aracını kullanarak polisimize çok ağır saldırılar yapılmasına rağmen polisimiz soğukkanlılıktan asla taviz vermedi. Bir partinin milletvekili kameraların önünde polisimize çok ağır ifadeler kullanırken bile, polisimiz, vakarından ağırbaşlılığından asla geri adım atmadı.

POLİS HEDEF ALINDI

Ulusal medyanın, uluslararası medyanın bazı parlamentoların hedefinde hep polis oldu. Gösterilerin en başından itibaren büyük bir dikkatle izliyoruz. Gösterilerin hiçbir aşamasında, polis demokrasinin dışına çıkacak, hukuku çiğneyecek bir tavrın içinde olmadı. Polis, amirden aldığı emirle, yetki çerçevesinde görevini başarı ile yerine getirdi. Daha önce de söylediğim gibi, polis, demokrasi ve hukuk testinden başarı ile geçti. Polisimiz, bir başka ülkede yaşansa, asla tahammül edilmeyecek saldırılara tahriklere, hukuk dışına kesinlikle çıkmadan gösterilere karşı koymuş, adeta kahramanlık destanı yazmıştır. 

Bu son olaylarda polisimiz, gerçekten kendisini bir başka ispat etmiştir. Haftalardır farklı yöntemlerle, farklı araçlarla, polisin, göstericilere şiddet uyguladığı iddia ediliyor. Göstericiler masum, sakin, çevre gönüllüsü, ağaç sevdalısı, çiçek, böcek, karanfil çocukları olarak gösterilirken, polisimiz şiddet yanlısı gösterilmek istendi. Oysa tablo bunun tam tersiydi.

POLİSİMİZİ YIPRATTIRMAYACAĞIZ

Polisimizi uluslararası ya da ulusal medyaya, Türkiye'nin hasmı çevrelere asla yıprattırmayacağız. Ben ve Hükümetim, polisimizi gönülden tebrik ediyoruz. Her kademedeki polis kardeşlerime haftalardır devam eden olaylarda, fedakarlıkla, vatanseverlikle mücadele verdikleri için şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye'nin polisi konusunda, uluslararası medya kuruluşları, onların Türkiye'deki uzantıları ya da bazı parlamentolar değil, sadece millet takdirde bulunur. İster bu süreçte olsun, isterse başka herhangi bir zaman, kural dışına çıkan polisimiz olursa elbette bunun idari, hukuki olarak gereği neyse yapılmıştır, yapılacaktır.

 

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.