1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERDOĞAN'A TEPKİLER SÜRÜYOR!
ERDOĞAN'A TEPKİLER SÜRÜYOR!

ERDOĞAN'A TEPKİLER SÜRÜYOR!

Kıbrıs Rum hükümeti ve siyasi partileri, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

A+A-

Kıbrıs Rum hükümeti ve siyasi partileri, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel ziyaretinden dönüşünde yaptığı açıklamalara tepki göstermeyi dün de sürdürdü.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stilianidis ve Rum siyasi partilerin dünkü açıklamalarında Erdoğan’a sert tepki gösterdiklerini yazdılar.

Habere göre Stilianidis, Erdoğan’ın açıklamalarına cevaben, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ne siyasi irade, ne de sağduyu dersine ihtiyacı olduğunu” söyledi.

Stilianidis, “Erdoğan’ınkiler gibi küçümser açıklamalarla özlü müzakerelerin başlayabilmesi ortamının oluşmayacağını” iddia ederek Erdoğan’ın yapması gereken şeyin “Denktaş’ın mirasından kurtulması için Eroğlu’nu doğru yönlendirmek olduğunu” savundu.

Stilianidis ayrıca, Kıbrıslı Rumların Kıbrıs sorununun çözümüne inandıklarını ve bunu en kısa sürede istediklerini, Anastasiadis’in de “Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin ortak vatanının ortak çıkarlarının savunucusu olduğunu kanıtladığını” iddia etti.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise Erdoğan’ın açıklamalarını yorumladı ve “eğer Kıbrıs sorununun çözümünü gerçekten istiyorsa dikkatini uzlaşıya varılmış çerçevede yoğunlaştırmalıdır ve Sayın Eroğlu’nu bu çerçevede işbirliği yapmaya ikna etmek için birçok zemin vardır” şeklinde konuştu.

Kiprianu ayrıca, Kıbrıs sorununun çözümündeki engelin Türk tarafının çeşitli konulardaki görüşleri olduğunu da öne sürdü.

EURO.KO’dan yapılan açıklamada, Türkiye’nin Başbakanı’nın yaptığı açıklamalarla birçok kez, “Kıbrıs’ta iki ulusal devletin partenojenezinden daha azını kabul etmeyeceğini kanıtladığını” iddia etti.

Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nden yapılan açıklamada “Erdoğan’ın açıklamalarından sonra, ortak açıklama yayınlanmasına yönelik çabaların neden hala devam ettiği?” sorusunu gündeme getirirken Rum Vatandaşlar Hareketi ise “Erdoğan’ın kışkırtmaya devam ettiği ancak Anastasiadis’in kararlı bir şekilde tepki vermediği” eleştirisinde bulundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.