1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERDOĞAN'DAN 'DEMOKRASİ' AÇIKLAMASI
ERDOĞAN'DAN 'DEMOKRASİ' AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN 'DEMOKRASİ' AÇIKLAMASI

Başbakan Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu gün yaptığı açıklamalar soruldu. Başbakan Erdoğan bu konuyla ilgili şunları söyledi;

A+A-

"Demokrasi seçim midir değil midir? Demokratik parlamenter sistemlerde parlamento yolu seçimden geçer. Sandığın olmadığı bir sistem zaten demokratik değildir. Demokrasideki tavır halkın iradesinin tecellisidir. Sandıkta o irade tecelli eder. Ben tabi sayın cumhurbaşkanımızın nasıl bir açıklama yaptığını bilmiyorum. Bu ifadenin önünde arkasında ne var bilmiyorum. Evet yine demokrasi sandıktan geçer diyorum."

GEZİ PARKI EYLEMLERİ

"Aklı selimin ortama hakim olduğu kanaatindeyim. Birkaç gün içerisinde gösterilerin sona ermiş olacağını tahmin ediyorum. "

SURİYE'DEKİ DURUM

"Cenevre sürecine gelince, ikinci Cenevre süreci diyebileceğimiz ABD ve Rusya öncülüğündeki bu süreç  temenni ederiz ki bütün ilgili ülkelerin de katılımıyla Suriye’deki gelişmelere katkı sağlar. Burada muhalefetin iradesi çok önemlidir. Bunlar dışlanırsa bir çözüm olacağına inanmıyorum. Temenni ederim ki yeni Cenevre buluşması çok daha verimli neticelenir. "

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.