1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERDOĞAN’DAN HOLLANDA’YA SERT TEPKİ “BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN”
ERDOĞAN’DAN HOLLANDA’YA SERT TEPKİ “BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN”

ERDOĞAN’DAN HOLLANDA’YA SERT TEPKİ “BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN”

Erdoğan’dan Hollanda’ya sert tepki “Bedelini ödeyeceksin”

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda’daki diplomatik skandala tepki göstererek, “Hollanda, Çarşamba günü yapılacak bir seçime sen Türkiye-Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin”dedi.

İstanbul’da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen “Uluslararası İyilik Ödülleri” töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan , Hollanda’da yaşanan diplomatik skandala değindi.

Erdoğan, “ Batı gerçek yüzünü son birkaç gündür açık ve net ortaya koymuştur. Bİzim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Sayan kardeşime kalkıp da kendi başkonsolosluk binasına diplomatik bir araçla gitmesini engelleyen zihniyet, bunu uluslararası diplomasiye ve dünyaya acaba nasıl anlatacak. Bunlar orada konsolosluk kapısını kilitleyecek kadar, konsolosumuzu dışarı çıkarmayacak kadar ileri gitmişlerdir” diye konuştu.

Hollanda’da yapılacak seçimler öncesinde orada yaşayan Türk vatandaşlarına da çağrıda bulunan Erdoğan, “Sizler zaten gereğini yapacaksınız ben biliyorum. Avrupa ırkçılığa gidiyor. Neredesin Avrupa Birliği”şeklinde konuştu.

Konuşmasında Almanya’ya da tepki gösteren Erdoğan, “Adamlar bizim 18 maddelik paketi yalan yanlış anlatıyor. Ve bu Almanya’nın devlet televizyonu. Çarşamba günü yapılacak seçimden sonra gerekli değerlendirmeleri yapacağız ve nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Benim Hollanda’daki vatandaşlarımızın üzerine atlarla yürüyenler bunun bedelini ödeyecekler.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.