1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

A+A-

ABD ziyaretinin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Bölgesel ve Küresel sorunları ele aldık" dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Sayın Obama'nın resmi daveti üzerine gerçekkleştirdiğimiz ziyareti tamamladık. Ziyaretin bir Washington ayağı vardı daha sonra Kalifornia ayağı vardı.

Başkan Obama'ya sabah başlayan ve yoğun süren bir görüşmelerimiz oldu. İlk etabında 3 buçuk saat süren görüşmemiz ve devamında da basın toplantımız oldu. Ülke sorunları yanında başta Suriye olmak üzere, Irak, İsrail-Filistin ilişkileri, Mısır, Libya konuları gibi uluslararası konular gibi bir çok konuyu değerlendirme imkanımız oldu. Türkiye-ABD arasındaki ekonomik sorunları ele almak itibariyle dış ticaret hacmimiz konusunda konuşmalarımız oldu.

Bölgedeki hassasiyetler konusunda Türkiye ve ABD'nin üzerine düşen sorumluluğu değerlendirdik.

Kaba inşaatının yüzde 30'u tamamlanan güzel bir merkeze Türkiye olarak sahip oluyoruz. Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları'nın daolduğu bu törende kültür aktivitelerinin de yapılabildiği doktora lisans öğrencilerinin kalabileceği bir proje inşaa ediliyor.

Silikon Vadisi'nde gelişmeleri yerinde izledik. Fatih Projesi'ni yakından takip ettiklerini gördük.

İsrail, Filistin, Kuzey Irak ve Mısır konularını ele aldık. ABD arasındaki ekonomik ilişkileri ele aldık 8 milyar dolar olan ihracatımızı 20'ye çıkardık.

Gün ortasında yanımızda gelen iş adamlarımızla yemek verildi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı bir yemekti.

Aynı gün gene Amerika'nın çok ileri gelen 15 CEO'su ile görüşmelerde bulunduk. Bunlar zaten yatırımları olan firmalardır. Biden ve iş adamları ile gerekli iş adamlarıyla gerekli görüşmelerimiz yaptık ve bunun yanında fikir alışverişinde bulunduk.

İş adamlarımızın katıldığı ve büyükelçilerin katıldığı bir resepsiyon oldu. Oradan sonra Silikon Vadisi'ne geçtik. Oralarda kendilerine sorduğumuz sorular oldu. Bilgi alışverişinde bulunduk. Özellikle Fatih Projesi ile çok ilgilendiklerini gördük. Ardından gerek Türk gerekse İslam dünyası ile ilgili bir toplantı yaptık. Gayet güzel bir toplantı gerçekleştirdik.

Amerika'da şu anda son gelişmede Oklahoma'da bir hortum faciası gerçekleşti ve 92 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Tüm Amerika halkına başsağlığı diliyorum.

REYHANLI SALDIRILARI

Tutuklu 12 kişinin fail olma ihtimali yüksek

YENİ ANAYASA

Referandum yolu açılırsa "evet" oyu alabiliriz.

SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

Konuyla ilgili bir çalışma içerisindeyiz. Çalışmamız ağırlıklı olarak lojistik destek istikametindedir. Bu desteğimiz sürecek.

Suriye içinde hangi ülkelerin örgütlerinin olduğu açıklanmalı.

PKK'NIN ÇEKİLMESİ

Nereden girdiyseler nereden çıkacaklarını bilirler. TSK'yı yıpratma zeminine bu iktidar düşmez.

 

Kaynak: Sabah

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.