1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERDOĞAN'DAN ŞEYH'E DÖRT ÖZEL DOKTOR
ERDOĞAN'DAN ŞEYH'E DÖRT ÖZEL DOKTOR

ERDOĞAN'DAN ŞEYH'E DÖRT ÖZEL DOKTOR

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TC Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın yakından takip ettiği öğrenildi, Şeyh Nazım Kıbrısî'nin sağlık durumu ;

A+A-

Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan, doktoru aracılığı ile Şeyh Nazım’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı ve özel uçağıyla 4 doktor gönderdi.

Lefke’deki dergâhında geçtiğimiz hafta fenalaşarak solunum ve kalp yetmezliği ön tanısıyla hastaneye kaldırılan, ancak hastanede solunum ve akut böbrek yetersizliği tanısı konulan 91 yaşındaki Şeyh Nazım’ın sağlık durumunu Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TC Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın yakından takip ettiği bildirildi. Haberal Kıbrıslı’nın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre geçen hafta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Şeyh Nazım’ın sağlık durumunu öğrenmek isteyen Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Nazım’ın müritlerini arayarak sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. 

Başbakan Erdoğan Şeyh hakkında bilgi aldı
Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın, doktoru aracılığıyla iki gün önce Şeyh Nazım’a çok yakın bir isim olan Okyay Sadıkoğlu’nu arayarak Şeyh Nazım’ın sağlık durumuna ilişkin bilgi aldığı kaydedildi. Başbakan Erdoğan’ın talimatı üzerine özel doktorlarından oluşan 4 kişilik sağlık ekibinin, dün sabah saatlerinde Şeyh Nazım’ın tedavi olduğu Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne giderek Şeyh Nazım’a tetkiklerde bulunduğu elde edilen bilgiler arasında.

“Türkiye’den 4 doktor gönderdi”
Haberi doğrulayan Okyay Sadıkoğlu, “Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şeyh Efendi’nin sağlık durumuyla yakından ilgileniyor. Sayın Başbakan Erdoğan’ın doktoru telefonla aradı, bilgi aldı. Bugün de (dün) Başbakan Erdoğan Bey’in doktoruna bağlı 4 sağlık görevlisi uçakla adaya geldi. Tetkikler yaptı ve adadan ayrıldı. Sayın Erdoğan’ın doktoru, Şeyh Efendi’nin, istediği takdirde özel ambülânsla Türkiye’ye tedavi için götürülebileceğini söyledi. İlgileri için gönülden teşekkür ederiz. Şeyh Efendi’nin durumu gün gittikçe iyileşiyor” dedi.
 
Şeyh Nazım rahatsızlanmıştı 
Lefke’de yaşayan ve dünyanın birçok ülkesinde müritleri bulunan Şeyh Nazım, 17 Nisan’da fenalaşmış ve solunum ve kalp yetmezliği ön tanısıyla hastaneye kaldırılmıştı. YDÜ Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde müşahede altına alınan Şeyh Nazım’da solunum ve akut böbrek yetersizliği tanısı konularak tedavi altına alınmıştı.
 
Haberal Kıbrıslı
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.