1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERDOĞAN'I KISKANIYORUM ÇÜNKÜ...
ERDOĞAN'I KISKANIYORUM ÇÜNKÜ...

ERDOĞAN'I KISKANIYORUM ÇÜNKÜ...

AB Komisyonu'nun Genişlemden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, İstanbul ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine saygısızlıkta bulunduğu iddiasını yalanladı.

A+A-

Füle, hem katıldığı toplantıda hem de daha sonra yaptıkları görüşmede Erdoğan'ın kendisini dikkatle dinlediğini vurguladı.

Erdoğan'la yaptığı özel görüşme ile daha sonra yaptığı açıklamalar arasında fark olmadığını savuna Füle, sadece gönderdiği tweet'ler önceden kendisiyle paylaşmadığını ifade etti. Füle, "Benim twitter'da 14 bin 400 takipçim var. Erdoğan'ın ise 2,7 milyon takipçisi olmasını kıskanıyorum." diye espri yaptı.

Türkiye'yle müzakere sürecinde yakalanan ivmenin akamete uğramaması gerektiğini belirten Füle, "Birlikte başarmak zorundayız. Neden? Çünkü hiç kimse istikrarlı, demokratik ve modern Türkiye'nin bölgesi ve AB için önemini sorgulayamaz." dedi.

TÜRKİYE'Yİ ELEŞTİREN AB'YE 'SİZ NE YAPTINIZ?' TEPKİSİ

Stefan Füle, Türkiye'deki son olaylardan şikayet eden AB ülkelerine 23 ve 24. fasıllar üzerindeki engellemeyi en kısa zamanda kaldırmaları çağrısı yaptı.

AP'de düzenlenen Türkiye konulu oturumda konuşan Stefan Füle, "Temel hak ve özgürlükleri çokça konuştuğumuz bu zamanda bunu nasıl engelleyebiliriz?" diye sordu.


Adelet Bakanı Sadullah Ergin'in reformları sürdürmek için kullanmak üzere kendisine sürekli Tarama sonrası raporu nerede?" diye sorduğunu aktaran Füle, "Nasıl olur da çok önemli olan 23. fasılla (Yargı ve Temel Haklar) ilgili değerlendirmeleri soruyor ve biz yetkililere ve sivil topluma yeni bir fasıl açılması konusunda bir platformu sunamıyoruz?" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yetkililerle sivil toplum arasında diyalog eksikliğinden bahsedildiğini hatırlatan Füle, "Ama üyelik sürecinde her faslın bizatihi bu diyalog için AB değerlerine dayalı yeni bir platform sunduğunu unutuyoruz. AB'nin Türk reformları için bir kriter olmaya devam etmesini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?" tepkisini gösterdi.

KaynakVatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.