1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘ERDOĞAN’IN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK’
‘ERDOĞAN’IN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK’

‘ERDOĞAN’IN ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın;

A+A-

 

Kıbrıs Türk İş Adamları Derneği Başkanı Metin Şadi;

Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den görevi teslim alma töreni gerçekleştirildi. Cansu Örmeci’nin sunduğu Sektörde Bugün’e konuk olan Kıbrıs Türk İş Adamları Derneği Başkanı Metin Şadi, devir teslim töreni için ‘hayırlı olsun’ dedi. Türkiye’nin elindeki kozları doğru oynamasıyla daha da güçleneceğini belirten Şadi, Pazartesi günü Kıbrıs’a gelecek , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müzakere sürecini yeniden canlandırmasını umut etti.

“ERDOĞAN’IN MÜZAKERELERDE BELLİ AÇILIMLAR YAPMASINI İSTİYORUZ”
Metin Şadi, monotonluğa bürünmüş müzakere sürecinde Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’a gelerek sürece hareketlilik katabileceğini ifade ederek şöyle dedi:“AKParti göreve geldiğinden beri Kıbrıs sorununda çok büyük hareketlenmeler yaşadık. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı Pazartesi günü Kıbrıs’a geldiğinde de iyi haberlerle gelir. Bizim beklentimiz duraksama durumunda olan görüşmelere belki biraz enerji verir. Kıbrıs müzakere sürecinde belli açılımlar yapmasını bekliyoruz.”

“TÜRKİYE ANAHTAR GÖREVİ GÖRÜYOR”
Türkiye Cumhuriyeti’nin jeopolitik olarak önemli bir konumda olduğunu kaydeden Şadi, “Türkiye Cumhuriyeti çok önemli bir konumda. Avrupa ile Asya arasında bir anahtar pozisyonunda. Yukarıda Rusya ile Akdeniz arasında yine çok önemli bir pozisyonda. Biz iş adamları olarak bu denklemler içerisinde ve Kıbrıs’ın bu tanınmazlık statüsü içerisinde, Uluslararası Hukuk dışında oldukça cılız bir şekilde yolumuza devam etmeye çalışıyoruz” dedi.

“ERDOĞAN’DAN ÇOK UMUTLUYUZ”
Son olarak Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı sürecinden beklentiler içerisinde olduğunu ifade eden Şadi, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz çok umutluyuz. Çünkü Erdoğan’ın elinde bir sihirli değnek yok ama Türkiye’nin elindeki kozlar daha da güçlenmiştir. Umarım bunu iyi kullanarak belli bir yere gelecek diye düşünüyoruz.”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.