1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. EREKSİYON HAPLARINDAKİ BÜYÜK TEHLİKE
EREKSİYON HAPLARINDAKİ BÜYÜK TEHLİKE

EREKSİYON HAPLARINDAKİ BÜYÜK TEHLİKE

İsviçre Tedavi Ürünleri Ajansı (Swissmedic) internetten satılan bazı ereksiyon haplarında bilinçli olarak aşırı dozda kullanıldığını ve hapların içeriğindeki ağrı kesicilerin yüksek miktarda olduğunu bildirdi.

A+A-

İsviçre Federal Hükümeti'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, araştırma, Swissmedic laboratuvarlarında İsviçre gümrük yetkilileri tarafından ele geçirilen 100 farklı ereksiyon hapı üzerinde yapıldı. 

Araştırma, hapların dörtte üçünün içeriğinde ya prospektüsünde belirtilen maddelerin yer almadığını ya da bu maddelerin dozlarının fazla ya da eksik olduğunu ortaya koydu.

Bu durumun eczacılık açısından çok kaygı verici olduğuna işaret edilen açıklamada, etken maddelerin aşırı dozda kullanımının daha iyi sonuç doğurmayacağı ve kalple ilgili yan etkilere neden olabileceği bildirildi. 

Açıklamada, İsviçreli bir turist tarafından Bangkok'taki bir sokakta alındığı belirtilen hapta etken madde Tadalafil'in resmi olarak kabul edilen değerden 25 kat fazla kullanıldığının belirlendiği de kaydedildi.

İçerikteki ağrı kesiciler de yüksek miktarda

Açıklamada, araştırmada ortaya çıkan bir başka kaygı verici konunun da haplara, ağrı kesici etken maddesi Diclofenac'ın eklenmesi olduğu bildirildi. 

Eğer bir hasta bu etken maddenin yer aldığı bir başka ürün daha kullanıyorsa aşırı yüklenme dolayısıyla büyük sağlık riskinin oluşacağına dikkati çekilen açıklamada, bu aşırı yüklenmenin pek çok başka yan etkiye de yol açabileceği kaydedildi.

Swissmedic'in araştırmanın sonuçları hakkında başka ülkeleri de bilgilendirdiği belirtilen açıklamada, bu tehlikeli ürünlerin dağıtımının uluslararası düzeyde engellenmesi gerektiği, ancak böylelikle hastaların korunabileceği ifade edildi.

cnnturk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.