1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 50. YILDÖNÜMÜ BELGESELİ'NİN İLK GÖSTERİMİ YAPILDI
ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 50. YILDÖNÜMÜ BELGESELİ'NİN İLK GÖSTERİMİ YAPILDI

ERENKÖY DİRENİŞİ’NİN 50. YILDÖNÜMÜ BELGESELİ'NİN İLK GÖSTERİMİ YAPILDI

Erenköy Direnişi’nin 50. yıldönümü belgeseli'nin ilk gösterimi yapıldı

A+A-

Erenköy Direnişi’nin 50. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan Erenköy Belgeseli’nin ilk gösterimi ve resepsiyonu dün akşam gerçekleştirildi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK)’nin KKTC’deki üniversitelerle iş birliği içinde hazırladığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri  Komutanlığı ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın hazırlanmasına destek verdiği belgeselin gösterimi Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yer aldı.

Saat 19.30’da başlayan gösterime Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş,  Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, bazı bakan ve milletvekilleri, dernek kurum kuruluş temsilcileri, Erenköy mücahitleri ile aileleri katıldı.

Erenköy Mücahitler Cemiyeti’nin organize ettiği gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından belgeselin ilk yarısı gösterildi. Resepsiyonun ardından belgeselin ikinci yarısı izlendi ve daha sonra plaket takdimi gerçekleştirildi.

Belgeselin senaristi Muharrem Özdemir, Yönetmeni Cemal Yıldırım, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nden  Prof . Dr. Ulvi Keser, Röportaj Ekibi Yönetmeni Göksel Adaöz’e Başbakanlık tarafından plaket verilirken; Erenköy Mücahitler Derneği tarafından da belgeselin hazırlanmasına yönelik desteklerinden dolayı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile BRT’ye plaket sunuldu.

Dün akşam ilk gösterimi gerçekleştirilen Belgesel bugün saat 20.35’de  BRT’de yayınlanacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.