1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERENKÖY MÜCAHİTLERİ CEMİYETİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
ERENKÖY MÜCAHİTLERİ CEMİYETİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

ERENKÖY MÜCAHİTLERİ CEMİYETİ OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Erenköy Mücahitleri Cemiyeti Olağan Genel Kurulu, bugün, cemiyetin Hamitköy'deki yeni genel merkezinde yapıldı. Genel kurulda birliğin yönetim, denetleme ve disiplin kurullarının yeni üyeleri belirlendi.

A+A-

Erenköy Mücahitleri Cemiyeti Olağan Genel Kurulu, bugün, cemiyetin Hamitköy'deki yeni genel merkezinde yapıldı. Genel kurulda birliğin yönetim, denetleme ve disiplin kurullarının yeni üyeleri belirlendi.

Genel kurulda, Erenköy Direnişi’nin 50. yıldönümü nedeniyle bir takım etkinlikler düzenlemek için sürdürülen çalışmalar hakkında cemiyet üyeleri bilgilendirildi.

Erenköy Mücahitler Cemiyeti Genel Kurulu, ilk denemede nisap sağlanamaması nedeniyle tüzük gereği yarım saat beklemenin ardından başladı.

Cemiyet Başkanı Kutlay Keço, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2 yıl önce göreve gelirken cemiyete bina kazandırmak vaadinde bulunduklarını ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın verdiği destekle bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dışarıda kendilerine yönelik eleştirilerde bulunanların genel kurula gelmediklerini belirten Keço, faaliyetlerinin azlığının da şikayet konusu olduğunu kaydederek çalışmaları hakkında bilgi aktardı.

Keço,  ayda iki kez cemiyet yöneticilerinin eşliğinde Erenköy'e, üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme gezisi düzenlediklerini kaydetti. Erenköy Direnişi'nin 50'nci yıldönümü etkinlikleri konusunda çalışma yaptıklarını kaydeden Keço, bu çerçevede üniversiteler ve BRT ile işbirliğinde Erenköy Belgeseli çalışmasının sürdüğünü anlattı.

"50. Yıl Pulu ve Anı Zarfı" için girişimde bulunduklarını anlatan Keço, gerekli girişim ve başvuruları yaptıklarını, iki aydır bu konuda Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkmasını beklediklerini söyledi.

Yönetim Kurulu üyesi Tahsin Dinçer de bu konudaki süreçle ilgili bilgi aktararak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif’le de görüştüklerini, söz aldıklarını ancak konunun Bakanlar Kurulu onayı beklediğini anlattı.

Dinçer, direnişin 50'nci yıldönümünün anılacağı Ağustos'ta pul ve anı zarfının çıkmasını umduklarını ifade etti. Dinçer, pulun tasarımı hakkında da bilgi aktardı.

Sözlerine devam eden Başkan Kutlay Keço, ODTÜ'nün cemiyete web sitesi kuracağını, 50. Yıl Balosu'nun 8 Ağustos'a yakın bir zamanda gerçekleştirileceğini, 50. Yıl Konseri için de sponsor aradıklarını kaydetti.

Keço'nun konuşmasından sonra oluşturulan Divan Başkanlığı'na İskender Tunçkol, üyeliklere de Tahsin Dinçer ile Hasan Öksüz seçildi.

Faaliyet Raporu'nun Keço tarafından okunup oybirliğiyle onaylanmasının ardından, Mali Rapor, Mali Sekreter Ferah Yüksel tarafından okundu. Ferah, ayrıntılı sunumunun ardından Cumhurbaşkanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kendilerine önemli destek verdiğini belirterek teşekkür etti.

Ferah, ABD'de ikamet eden cemiyet üyelerinden Altay Ertuğrul'un da uzun yıllardır kendilerine önemli katkı yaptığını, özellikle cemiyetin yeni binası konusunda destek verdiğini ifade ederek ona da teşekkürlerini sundu.

Mali Rapor'un da oy birliğiyle onaylanmasından sonra, yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi.

Bu çerçevede yetkili organlar şu isimlerden oluştu:

"Yönetim Kurulu Üyeleri: Kutlay Keço, Hilmi Öksüz, Şakir Öksüz, Mustafa Akgüç, Fadıl İncirli, Tahsin Dinçer, Özker Uzuner, Ahmet Yıldırım, Ferah Yüksel, Hasan Bilgiç, Böğürtlen Zorlu,

Yedek Üyeler: Gürsel İnsel, İskender Tunçkol, Serdar Akgüç.

Denetleme Kurulu: Salih Özkurt, Hüdaverdi Yüksel, Savaş Öztürk.

Disiplin Kurulu: Gürkan Karabardak, Kamil Nuri."

Yönetim kurulunun görev dağılımı daha sonra yapılacak.

50. YIL ETKİNLİKLERİ

Cemiyetin 50. Yıl Etkinlikleri önümüzdeki günlerde netleştirilerek kamuoyu ile paylaşılacak. Etkinlikler çerçevesinde 4 Mayıs'ta "Erenköy Direnişi'nin 50. Yılı Anı Yürüyüşü" gerçekleştirilecek.

Cemiyet üyelerinden Gürkan Karabardak tarafından organize edilen yürüyüş, saat 09.00'da Değirmenlik Geçişi'ndeki Bufavento Restaurant önünden başlayacak. Yürüyüş Alevkaya istikametine gerçekleştirilecek ve yürüyüş sonunda burada yemek yenecek.

Erenköy mücahitleri ve ailelerinin yanında tüm halka açık olacak yürüyüşe, uygun ayakkabı, rahat giysi ve şapkayla gidilmesi, ayrıca katılacakların beraberlerinde su götürmesi tavsiye edildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.