1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERGENEKON DAVASINDA TAHLİYELER!
ERGENEKON DAVASINDA TAHLİYELER!

ERGENEKON DAVASINDA TAHLİYELER!

Tahliye talepleri, değerlendirildi.. Kimisinin tahliyesine karar verildi kimisinin utuklulukta 5 yıllık süreyi doldurmadığı için reddetti...

A+A-

İSTANBUL 19. AĞIR CEZA MAHKEMESİ, CUMHURİYET GAZETESİNE MOLOTOFKOKTEYLİ ATILMASINA İLİŞKİN DOSYANIN SANIĞI BOĞAÇ KAAN MURATHAN'IN TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

MAHKEME, SEMİH TUFAN GÜLALTAY'IN TAHLİYE TALEBİNİ REDDETTİ

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasında, Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasına ilişkin dosyanın sanığı Boğaç Kaan Murathan'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Akın Birdal suikastinin azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini reddetti.

Semih Tufan Gülaltay ve Boğaç Kaan Murathan'ın tahliye talepleri, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesince değerlendirildi.

Mahkeme, 5 Aralık 2008'den bu yana tutuklu olan Murathan'ın 5 yıllık süreyi doldurduğunu, 6526 sayılı yasa ile yapılan değişiklikle tutukluluk sürelerinin azami olarak 5 yılla sınırlandırıldığı belirtti.

"Delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanığın sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilen sanıkların da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını" dikkate alan mahkeme, Murathan'ın tahliyesine karar vererek, hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Mahkeme, Semih Tufan Gülaltay'ın tahliye talebini ise tutuklulukta 5 yıllık süreyi doldurmadığı için reddetti.

Ergenekon davası kapsamında Mayıs 2012'den bu yana tutuklu bulunan Gülaltay, 12 yıl hapis cezası almıştı. Boğaç Kaan Murathan ise 16 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.