1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ERGENEKON SANIKLARINA ELEKTRONİK KELEPÇE!
ERGENEKON SANIKLARINA ELEKTRONİK KELEPÇE!

ERGENEKON SANIKLARINA ELEKTRONİK KELEPÇE!

Zirve sanıklarına elektronik kelepçe kararı

A+A-

Malatya’da Zirve Yayınevinde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle yayınevi çalışanları Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske’yi boğazlarını keserek öldüren 5 isimin uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilmesi büyük tepki yarattı.

Malatya’da Zirve Yayınevinde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle yayınevi çalışanları Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske’yi boğazlarını keserek öldüren 5 isimin uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilmesi büyük tepki yarattı. Tahliye kararından sonra sanıkların kaçma ihtimali üzerine mahkeme, 4 sanık için “konutta elektronik kelepçe uygulamasına” verdi.

4 SANIĞA ELEKTRONİK KELEPÇE

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada elektronik kelepçe uygulamasının 4 sanık için uygulanacağı belirtilerek, şöyle denildi:
 
“Uzun tutukluluk nedeniyle tahliye olan ‘Zirve davası’ sanıkları hakkında mahkeme, konutta elektronik kelepçe uygulamasına karar vermiştir. Elektronik kelepçe uygulaması 4 kişiye uygulanmış ve GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer kişi için ise sabit telefon hattı üzerinden uygulanmasına ilişkin teknik çalışma devam etmektedir.”

İSİMLER

Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım.

MAHKEME İSTERSE ERGENEKON SANIKLARINA DA TAKILABİLİR

Bu arada eğer müdahil avukatlar isterse ve mahkeme de uygun görürse, Ergenekon sanıklarına da kelepçe takılabileceği öne sürüldü.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.