1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK; ''CESARETİ OLAN...''
ERK; ''CESARETİ OLAN...''

ERK; ''CESARETİ OLAN...''

Cesareti olan...

A+A-

 

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Sekreteri Kutlay Erk, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CTP-BG’ye baskı yapıldığını ve diğer partilerin adaylarını açıklamak için CTP’nin adayını beklediklerini söyleyerek cesareti olanın adaylığını netleştirip açıklamasını istedi.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk bu sabah Kanal SİM’de Damla Dabiş Özel’in hazırlayıp sunduğu Radyo Gazetesi programına konuk olarak gündemdeki konuları değerlendirdi. Ülkede şu anda en büyük gündemin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin aday olması yönündeki tartışmalar olduğuna dikkat çeken Erk, siyasi elitin ülkenin sorunlarını bir kenara bırakıp seçimlere odaklanmasının yanlış olduğunu söyledi. Ülkenin kırsal kesimlerinde ekonomik sıkıntılar, kuraklık, eğitim ve benzeri konuların en önemli sorun olduğuna dikkat çeken Erk, önceliğin bu sorunların olması gerektiğine vurgu yaptı. Şu anda 2015’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kesinleşen tek adayın Arif Salih Kırdağ olduğunu hatırlatan CTP-BG Genel Sekreteri Erk, DP-UG ile UBP’nin Eroğlu’nu destekleyeceğini söylediğini ifade etti. Erk, eski başbakan İrsen Küçük ile Cumhurbaşkanlığı Müzakerecisi sıfatında bulunan Kudret Özersay’ın da sağ kesimin alternatifleri arasında yer aldığını kaydetti. Eroğlu’nun henüz adaylığını resmen açıklamamasıyla birlikte her katıldığı ortamda aday olacağına yönelik konuşmalar yaptığına vurgu yapan Erk, TDP’nin de seçimlere bağımsız katılacak olan Mustafa Akıncı’ya destek vereceğini söyledi.

CTP’DE NİTELİKLİ İNSAN ÇOK

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CTP-BG içerisinde birçok nitelikli adayın bulunduğunu ve bu yüzden tek bir isim üzerinde yoğunlaşılamadığının altını çizen Erk, sağ kesimde ise tek aday olduğunu, bunun da Derviş Eroğlu olacağını ifade etti. Seçilecek cumhurbaşkanının sadece Kıbrıs sorunuyla ilgilenmemesi gerektiğini ve ülkenin tüm iç sorunlarına müdahil olması gerektiğini kaydeden Erk, CTP tabanının da bu yönde bir talebi olduğunu ve bu niteliklere uygun bir aday belirlemeleri gerektiğini vurguladı. Dış çevrelerden CTP-BG’ye, “Artık adayını belirle” şeklinde baskılar geldiğini anımsatan Erk, Akıncı ve Eroğlu’na “Artık adaylığını açıkla” şeklinde baskılar gitmediğine değindi. Burada bir art niyet olduğunu ve CTP’ye baskı yaparak acele bir karar alması yönünde çalışmalar yapıldığını aktaran Erk, buna rağmen CTP’nin adayını örgütleriyle ve partilileriyle yapacağı çalışmalardan sonra belirleyeceğini ifade etti.

CESARETLERİ YOK

Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olacağı konuşulan Derviş Eroğlu ve Mustafa Akıncı’nın adaylıklarını resmen açıklamadıklarını anlatan Erk, bu isimlerin CTP-BG’nin adayını açıklamasını beklediklerini belirtti. Diğer partilerin CTP’nin adayına göre aday belirleyeceklerini ifade eden Erk, “Bu partiler kendi adaylarını şimdiden duyurmak istemiyorlar. CTP’nin çıkaracağı aday karşısında şansları olmadığını gördükleri an hemen bir hamle yapabilmek için CTP’yi bekliyorlar. Adaylarını açıklamaya cesaretleri yok. Cesareti olan açıklasın!” dedi.

SONUÇLARI TARTIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Yerel seçimlerde elde edilen sonuçları halen daha parti içerisinde tartışmayı sürdürdüklerini belirten Erk, bu tartışmaların sürmeye devam edeceğini de kaydetti. CTP’nin 3 büyük belediye kaybettiğinin altını çizen Erk, dışarıdan CTP’ye saldırılar geldiğini çünkü en çok beklenti olan partinin CTP-BG olduğunu ifade etti. CTP’nin 12 Ekim’de Tüzük Kurultayı’na gideceğini hatırlatan Kutlay Erk, tüzüğün 4 yıldır değiştirilmesinin söz konusu olduğunu fakat buna yönelik çalışmaların tam olarak sonlandırılmadığından dolayı bu kadar uzadığını belirtti. Yapılan çalışmalarda sona gelindiğini kaydeden Erk, 12 Ekim’de yeni tüzüğü partililere sunacaklarını ve onay isteyeceklerini vurguladı.

SINAY’I VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

CTP-BG Girne milletvekili Dr. Abbas Sınay’ı milletvekilliği istifasından vazgeçirmek için uğraştıklarını belirten Erk, bu konuda Sınay’la bire bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Sınay’ın parti içinde dışlandığını düşündüğünü vurgulayan Erk, bu gibi iddiaları düzeltip Abbas Sınay’ı istifadan vazgeçirmeye çalıştıklarının altını çizdi. Sınay’ı meclisin açılmasıyla birlikte CTP saflarında görmek istediklerini ifade eden CTP-BG Genel Sekreteri Erk, “Biz milletvekilliğine devam etmesini arzuluyoruz. Kararını saygıyla karşılayacağız. Bu kararı değiştirmesi için gerekli iletişimi kurmaya çalışıyoruz. Karar meclis açıldığında kesinleşecek. Umarım o zamana kadar arkadaşımızı bu kararından vazgeçiririz” dedi.

KİMSEYE İSTİHDAM SÖZÜ VERMEDİK

Geride bırakılan yerel seçim sürecinde hiç kimseye istihdam sözü vermediklerini kaydeden Kutlay Erk, bu bakımdan rahat olduklarını ve kimsenin gelip verilen sözü tutma gibi nedenlerden dolayı kapılarını çalmadığını belirtti. Ancak işsiz ve ihtiyacı olan insanların gelip kendileriyle görüşme yaptıklarını ifade eden Kutlay Erk, insanların özel sektör yerine devlet işine girmeyi hedeflediklerini çünkü devlet işinin özel sektöre göre daha garanti bir iş olduğunun altını çizdi. Özel sektörde toplu iş sözleşmesine ihtiyaç bulunduğuna dikkat çeken Erk, ancak bunun bir anda gerçekleşmesinin mümkün olmadığını belirtti.

DP-UG KURULTAY İSTİHDAMLARINA DÖRT ELLE SARILDI

Hükümet ortakları Demokrat Parti – Ulusal Güçler’in UBP hükümeti döneminde kamuya istihdam edilen kurultay istihdamlarına dört elle sarıldığını ifade eden Erk, ortaklarıyla bu konuda uzlaşmaya varmaları gerektiğini ifade etti. İlk etapta 82 kişinin Kamu Yeterlilik Sınavı’nı geçememesinden dolayı devletle ilişkilerinin kesildiğini anlatan Erk, şimdi de münhal sınavlarının yapılacağını ve bu sınavı da geçenlerin işlerine devam edeceğini kaydetti. Geriye 97 kişinin kalacağını belirten Erk, bu kişilerin de işçi statüsünde işe alındıklarını ve bu konunun çözüme kavuşması için DP-UG ile görüşeceklerini ifade etti.

PARTİMİZ SÖZÜNÜ TUTACAK

2009 yılında yapılan genel seçimlerde UBP’nin hükümete gelmesiyle birlikte birçok CTP-BG’linin partizanca işlerine son verildiğini ve bu partililere o dönemki parti yönetimi tarafından “İktidara gelirsek sizi tekrar işe alacağız” sözü verildiğini anımsatan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, parti olarak bu sözlerini tutacaklarını ısrarla vurguladı. Bu konuda gayet açık ve net konuşması gerektiğini belirten Erk, “Parti olarak bu sözü verdik. Bu sözümüzü tutmamız gerekiyor. Partizanca işsiz kalan partililerimize istihdam yaratmamız gerekir. İsteyen istediği gibi yorumlasın. Bu parti bu üyelerine bir söz verdi ve bu söz yerine getirilmelidir. Kamuda onların niteliklerine yaratılacak istihdamlarda bu kişileri işe almalıyız. Ben CTP-BG Genel Sekreteri olarak benim vermediğim ama bu partinin verdiği sözü yerine getirmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu insanlar atılırken susanlar o partizanlığa ses çıkarmayanlar şimdi bu insanlar için yine konuşmamalıdırlar” dedi. Erk son olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs görüşmelerini etkilemeyeceğini, çünkü Rum kesiminin halkını oyalamaya çalıştığını ifade ederek sözlerini tamamladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.