1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK: “CTP PARTİ MECLİSİ TALAT’I İŞARET EDERSE, GİDİP GÖRÜŞÜRÜZ”
ERK: “CTP PARTİ MECLİSİ TALAT’I İŞARET EDERSE, GİDİP GÖRÜŞÜRÜZ”

ERK: “CTP PARTİ MECLİSİ TALAT’I İŞARET EDERSE, GİDİP GÖRÜŞÜRÜZ”

Erk, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, partisi için büyük bir değer ve sembol olduğunu belirterek,

A+A-

“HER İSTEYENE VATANDAŞLIK VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

“SINAY, MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFADA ISRARLI… İSTİFA DİLEKÇESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA ULAŞTI”

“PARTİ TÜZÜĞÜNDE ÖNGÖRÜLEN GÖREV SINIRLAMASI SADECE VEKİLLERE DEĞİL, SEÇİMLE GELEN TÜM GÖREVLER İÇİN GEÇERLİ OLACAK”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, partisi için büyük bir değer ve sembol olduğunu belirterek, Parti Meclisi’nin (PM) karar alması halinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Talat’la görüşeceğini söyledi.

Erk, PM kararına rağmen Talat’ın aday olmama kararından dönmemesi halinde ise başka aday belirleme üzerinde çalışılacağını ancak kararı PM’nin vereceğini ifade etti.

CTP-BG Girne Milletvekili Dr. Abbas Sınay’ın partiden değil milletvekilliği görevinden istifa kararı verdiğine dikkat çeken Erk, kararından döndürmek için büyük çaba sarf ettiklerini ancak Sınay’ın kararını değiştirmesinin zor olduğunu kaydetti.

Parti Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, bu sabah BRT’de konuk olduğu programda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün adaya yaptığı ziyaret esnasında TC kökenlilere KKTC vatandaşlığının daha kolay verilmesine yönelik bir talebi olduğu” iddiasını yorumlayan Erk, “Her isteyene vatandaşlık verilmesi doğru değil” dedi.

“PM, TALAT’I İŞARET EDERSE GİDİP GÖRÜŞÜRÜZ”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın 2015 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağına yönelik açıklamalarını değerlendiren CTP-BG Genel Sekreteri Erk, Talat’ın parti için büyük bir değer ve bir sembol olduğunu ifade etti.

CTP’nin geleneklerine göre bir kişiye bir görev veriliyorsa, o görevi kabul etmesinin beklendiğine vurgu yapan Erk, Talat’ın da bu gelenekten gelen birisi olduğunu ve PM’nin Talat’tan yana karar kılması halinde kendisiyle görüşüleceğini söyledi. Erk, PM kararına rağmen Talat’ın bu kararından dönmemesi halinde başka aday belirleme üzerinde çalışılacağını ancak kararı PM’nin vereceğini belirtti.

“HALK, İÇ SORUNLARA MÜDAHİL CUMHURBAŞKANI İSTİYOR”

Belirlenecek Cumhurbaşkanı adayının uzun soluklu çalışmaların sonucunda açıklanacağını ifade eden Kutlay Erk, Cumhurbaşkanlığı görevine gelecek kişinin Kıbrıs sorununun çözümüne vakıf olmasının çok önemli olduğunu ancak Kıbrıslı Türklerin artık iç sorunlarda da taraf olabilecek bir cumhurbaşkanı istediği görüşünü ifade etti.

Cumhurbaşkanının ekonomi ve eğitim gibi sorunlarda katılımcı bir rol oynaması gerektiğini kaydeden Kutlay Erk, halkın bu göreve gelecek kişinin siyasal partilerin iç sorunlarına karışmasına karşı olduğunu belirtti.
Erk, CTP’nin adayın belirlemede geç kalmadığını belirterek, olası diğer adaylardan söz etti ve sağın adayının henüz kesinleşmediğine işaret etti.

“YENİ TÜZÜK TARTIŞILIYOR”

CTP-BG’nin 12 Ekim’deki tüzük kurultayıyla ile bilgi veren Erk, yeni tüzüğün, ilçelerde 3 MYK üyesinin de katılımıyla tartışıldığını ve bu konudaki görüş alış verişinin sürdüğünü dile getirdi. Yeni tüzüğün daha işlevsel, görünen sorunları giderecek ve CTP’nin yapısal değişikliğini de yeniden şekillendirebilecek bir tüzük olmasını arzu ettiklerini kaydeden Erk, partinin kurulduğundan beri aynı sistemle yönetildiğine dikkat çekti.

Artık CTP-BG’nin büyük bir parti olduğunu yineleyen Erk, “Gölge kabine, genel sekreter yardımcılıkları, MYK üyelerinin sayısı, başkan yardımcılıkları gibi bir takım önerileri tartışacağız” dedi.

“GÖREV SINIRLAMASI SADECE VEKİLLERE DEĞİL”

Yeni tüzükte parti kadrolarında görev yapan kişilere nasıl bir görev sınırlaması getirileceğine yönelik soruyu yanıtlayan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, görev sınırlamasının sadece milletvekillerine değil seçimle gelinen tüm görevler için geçerli olduğunu bildirdi.

Kutlay Erk, sınırlandırılmış sürede veya dönemde görev yapan bir kişinin yeniden aynı görev için seçimlere giremeyeceğini, ancak bir sonraki dönem yapılacak seçimlerde başka bir görev için aday olabileceğini anlattı.

“SINAY İSTİFADA ISRARLI… DİLEKÇESİ MECLİS BAŞKANLIĞI’NA ULAŞTI”

CTP-BG Girne Milletvekili Dr. Abbas Sınay’ın partiden değil milletvekilliği görevinden istifa kararı aldığını hatırlatan CTP-BG Genel Sekreteri Erk, Sınay’ı, bu kararından döndürmek için büyük çaba sarf ettiklerini ancak Sınay’ın kararının değişmesinin zor olduğunu ifade etti. Abbas Sınay’ın istifasının partiye ulaşıp ulaşmadığına yönelik gelen bir soru üzerine Erk, “Sınay partiden değil milletvekilliğinden istifa edeceği için istifa dilekçesi partiye değil Meclis Başkanlığı’na ulaştı” dedi.

“HER İSTEYENE VATANDAŞLIK VERİLMESİ DOĞRU DEĞİL”

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün adaya yaptığı ziyaret esnasında TC kökenlilere KKTC vatandaşlığının daha kolay verilmesine yönelik bir talebi olduğu” iddiasını yorumlayan Kutlay Erk, bu tarz taleplerin geçmişten beri olduğunu ancak hükümetin sorumluluğunda bulunduğunu söyledi.

Erk, hükümetin başkalarından gelen vatandaşlık önerilerini göz önünde tutabileceğini fakat kendi yurttaşlarına da kulak vererek, bu taleplere cevap vermesi gerektiğini ifade etti. Yeni vatandaşlık verilebilmesi için ülke hükümetinin halkına karşı ödevlerini yerine getirip, getirmediğine bakılması gerektiğini dile getiren Erk, hükümetin şu an kendi vatandaşlarına yeterince iş ve aş sağlayamadığını, sağlık ve eğitim hizmetlerinden de halkın tam olarak memnun olmadığını belirtti. Eldeki imkanların sınırlı olmasından dolayı bu sıkıntıların çekildiğine değinen Erk, bu şartlarda nüfusu artırmanın sıkıntı yaratacağını kaydederek, her isteyene vatandaşlık verilmesinin doğru olmadığını söyledi.

“EN YAKIN KARA ÜLKESİNDEN ELEKTRİK ALINABİLİR”

Türkiye’den su gelmesinin yanı sıra elektrik gelmesinin de proje olarak konuşulabileceğini belirten CTP-BG Genel Sekreteri, bu konunun tartışıldığını çünkü ada ülkelerinin elektrik üretiminde kendi kendine ekonomik üretim bağlamında yetmeme gibi bir kaderi bulunduğunu ve en yakın kara ülkesinden elektrik alabileceklerini ifade etti.

Sendikaların tepkilerinin olduğunun hatırlatılması üzerine Erk, “Kesinlikle elektrik almayız demeki, teknolojik ve ekonomik gelişmelerle geleceği iyi okuyamamak olur. Türkiye’den su gelmesi yıllardır var olan bir proje. Su, 2-3 ay içerisinde gelecek. Esas mesele ondan sonra ne yapacağımızdır. Elektrik konusunun da etraflıca tartışıldıktan sonra çalışmalar yapılıp, gündeme gelmesi gerek” diye konuştu.

“ERDOĞAN’IN MESAJLARI OLMASI GEREKTİĞİ GİBİYDİ”

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC ziyareti esnasında verdiği mesajların olması gerektiği gibi mesajlar olduğunu kaydeden CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, ilerleyen günlerde TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun da adaya gelerek, ana fikir olarak aynı mesajları vereceğini fakat daha geniş açıklamalar yapacağını tahmin ettiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.