1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK: “GÖRÜŞME SÜRECİNİN ÖNÜ AÇILMIŞ GÖRÜNÜYOR”
ERK: “GÖRÜŞME SÜRECİNİN ÖNÜ AÇILMIŞ GÖRÜNÜYOR”

ERK: “GÖRÜŞME SÜRECİNİN ÖNÜ AÇILMIŞ GÖRÜNÜYOR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) sivil toplum örgütlerine yönelik gerçekleştirmekte olduğu ziyaretler kapsamında Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret etti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) sivil toplum örgütlerine yönelik gerçekleştirmekte olduğu ziyaretler kapsamında Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı (KTÖS) ziyaret etti.

Saat 11:00’de KTÖS lokalinde gerçekleşen ziyarette, CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ile  Örgütlenme Sekreteri Ali Gulle, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile bir araya geldi.

ERK

CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk,  yaptığı konuşmada, ziyaretin, yeni oluşan parti yönetim kurulunun sendika, sivil toplum örgütü ve kurum kuruluşlarına gerçekleştirmekte olduğu ziyaretler kapsamında gerçekleştiğini belirerek,  sivil toplum hareketlerinin; Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs sorununda verdiği siyasi mücadele, maruz kaldığı ekonomik sıkıntılar ve sosyal politikalar geliştirilmesinde yoldaş, paydaş ve birlikte hareket edilebilecek örgütler olduğunu kaydetti.

“Sivil toplum örgütleri ve onların demokratik hareketliliği, getireceği öneri, eleştiri ve programlara büyük önem veriyoruz” diyen Erk, CTP/BG’nin diğer bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle birlikte ülkede bugüne dek ulaşılamayacak hedef ve değişimlere imza attığını vurguladı.

Kıbrıs Türkü’nün geçmiş dönem yaşadığı sorunlarla benzerlik gösteren bir süreç içinde bulunduğunu ifade eden Kutlay Erk,  CTP/BG’nin Kıbrıs sorununun halen çözülmediği bu süreçte sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak birlikte hareket etmek istediğini söyledi.

“Görüşme sürecinin önü açılmış görünüyor; taraflar ortak açıklama metni üzerinde bir uzlaşı kurmuş gibi görünüyor. Sanırım, gelecek hafta süreci başlatmak için Birleşmiş Milletler insiyatif alacak” diyen CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, sürecin başlıklar halinde değil anlamlı şekilde başlaması ve rayından çıkmadan sonuca gitmesini arzuladıklarını belirtti.

Sivil toplum örgütleriyle bir önceki süreçte olduğu gibi birlikte hareket edileceği yönünde  inanç taşıdıklarını da ifade eden Erk, yapılacak işbirliğinin süreci sonuçlandırabileceğine işaret etti.

Kutlay Erk, Kıbrıs sorunu yanında, ülkenim büyük ve derin sıkıntılarının çözümünde de sivil toplum örgütleriyle birlikte adım atmak istediklerini belirterek, halkın fakirleşmesine karşın, satın alma gücünü yukarılara çıkarılmasında örgütlerin görüş, öneri ve programlarına gereksinim bulunduğuna vurgu yaptı.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik bazı gelişmelerin yaşandığı bir dönemde yapılan ziyaretin önemli olduğunu belirterek, Kıbrıs sorunun ülkede yaşanan tüm sorunların ana kaynağı olduğunu  savundu.

“Yaşanan siyasi, sosyal ve ekonomik sıkıntıların temelinde Kıbrıs sorunu yatıyor” diyen Elcil, KTÖS ile CTP/BG’nin sorunun çözümünde ortak noktada hareket ettiğinin gerçek olduğunu belirterek, sendikanın bu konuda her zaman CTP/BG’nin yanında olduğunu vurguladı.

Kıbrıslı Türklerin adada tutunabilmesi, Kıbrıslı Rumlar kadar siyasi eşit haklara sahip olabilmesinin çözülmesi gereken bir sorun olduğu ve bir an önce halledilmesinin temel arzuları olduğunu ifade eden Şener Elcil, görüşme sürecine bakıldığında bazı gelişmelerin yaşandığının ortada olduğunu söyledi.

Şener Elcil, Kıbrıs sorunu konusunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun izlediği siyaseti eleştirerek, izlenen siyasetle ilgili; “Ayak sürüyen taraf olmak bize yakışmaz. Kıbrıs sorununu çözecek olan belirlenen BM parametreleridir” dedi.

Elcil, KTÖS’ün CTP/BG ile Kıbrıs sorununun yanında ülkenin içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde de diyalog ile işbirliği yapmak istediğini belirterek, partide yeni görev alanlara başarılar diledi.

GULLE

CTP/BG MYK Üyesi, Örgütlenme Sekreteri Ali Gulle de, sendikacılıktan gelen bir kişi olarak  partide sivil toplum örgütleriyle ilgili görev aldığını söyledi.

Partide, sendika kökenli milletvekilleriyle bir komite kurmak istediğini belirten Gulle, söz konusu komitenin sivil toplum örgütleriyle temaslar yapacağını  kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.