1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK: “HEDEFİMİZ KIBRIS SORUNUNU ÇÖZMEK, ÖZNEMİZ KIBRISLI TÜRKLER”
ERK: “HEDEFİMİZ KIBRIS SORUNUNU ÇÖZMEK, ÖZNEMİZ KIBRISLI TÜRKLER”

ERK: “HEDEFİMİZ KIBRIS SORUNUNU ÇÖZMEK, ÖZNEMİZ KIBRISLI TÜRKLER”

Kutlay Erk, ana hedeflerinin Kıbrıs sorununu çözmek olduğunu belirterek, “öznemiz Kıbrıslı Türklerdir” dedi.

A+A-

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, ana hedeflerinin Kıbrıs sorununu çözmek olduğunu belirterek, “öznemiz Kıbrıslı Türklerdir” dedi. Federal bir Kıbrıs hedefine toplumu taşıyacak tek partinin CTP olduğunu savunan Erk, UBP ve DP’nin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından yönetildiğini ileri sürdü ve “Biz şahıs değil, kitle partisiyiz.Başka partiler gibi bir kişinin kuyrukçusu değiliz” ifadesini kullandı.

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, açıklamasında, dün akşam gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısı hakkında bilgi vererek, yoğun bir süreç yaşandığını, adaylarını oybirliği ile belirlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sibel Siber’in adaylığının Kıbrıslı Türklere ve bütün Kıbrıs’a hayırlı olmasını dileyen Erk, aday olmayacağını partiye ileten 2. Cumhurbaşkanı Talat’ın da partinin ve adayının yanında olacağını söyledi. Talat’ın desteğine her zaman ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Erk, bunun çok önemli bir katkı olduğunu ifade etti.

“GÖREVİMİZ ADAYIN ETRAFINDA KENETLENMEKTİR”

“Katılan tüm üyelerin oybirliği ile alkışlar arasında adayımız Sibel Siber olarak belirlendi” diyen Erk, toplantıda bir gerginlik olmadığını tabii ki fikirlerin söylendiğini ve tartışıldığını ki zaten PM’nin bu amaçla toplanan bir organ olduğunu belirtti. Her cumhurbaşkanlığı seçimini kendi konjonktürü içinde değerlendirip aday belirlediklerini söyleyen Erk, “Bir defa ittifak adayını destekledik diğerinde de kendi adayımızı belirlerdik.

Tek aday olduğu için her zamanki gibi açık oylama yapıldı. Her aslanın gönlünde bir başkası yatar bunlar tartışılır ve bir sonuç üretilir. Üç aday tartışıldı ve PM günün sonunda adayı belirledi. Artık gönülde yatan aslan değil, PM’nin onayladığı adayımız vardır. Tabanın eğilimi PM’nin belirlediği adaydır. Şimdi görevimiz adayımızın etrafında kenetlenmektir” dedi. 

Olası diğer adaylarla ilgili değerlendirme yapan Kutlay Erk, Derviş Eroğlu’nun aday olacağını düşündüğünü söyledi. Eroğlu’nun kasım ayına kadar adaylığını açıklamayacağını söyleyerek sağ partilerin aday çıkarma çalışması yapmasının önüne geçtiğini de ileri süren Erk, sağ partilerde adayların organlarda belirlenmediğini ve Eroğlu’nun şu an bu iki sağ partiyi askıda tuttuğunu iddia etti. Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay’ın ise aday olmayacağını düşündüğünü belirten Erk, Özersay’ın tutumunu, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Nail Atalay’ı aday olarak ileri sürme senaryolarına benzetti.

Parti tabanının eğilimi konusunda da bilgi veren Genel Sekreter Kutlay Erk, bu konuya Lefkoşa örgütlerinin birkaç ay önce PM’ye yazdığı mektupla açıklık getirdi. Erk şöyle konuştu:

“Son seçimlerin ardından taban tavana bir mesaj vermişti. Hatta PM’ye bir yazı da gönderdi. Bu tartışmaları bırakın, parti ve hükümetin başarısı için bütünlükle çalışmalıyız, parti kimsenin değil, hepimizindir denildi.

Lefkoşa’nın bütün örgütlerinden imzalı bir mektuptu bu. Taban bu süreç içinde görüşlerini belirtti ve belirlenecek adayın arkasına düşme azmini gösterdi. Dün akşam PM toplantısında söylenen de aynen bu yönde oldu. Sonuna kadar adayımızın arkasında olacağız denildi.”

Erk, Kıbrıs sorununun, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası süresinde adaylarının birinci konusu olacağını ancak ülkenin diğer sorunları üzerinde de birtakım çalışmaları olacağını belirtti. Eğitim, sağlık, çevre, sosyal yaşam konularında adayın ne düşündüğünü halkın bilmek istediğini vurgulayan Erk, “Anayasaya göre herhangi bir yetkisi olmadığı halde vatandaş, seçeceği insanın diğer sorunlara da ilgi duymasını istiyor” dedi.

Erk bu durumun hükümetin ya da partilerin işlerine karışılsın anlamına gelmediğini de vurguladı.

KIBRIS SORUNU VE MÜZAKERELER

Kıbrıs sorununda gelinen aşamayı da değerlendiren Erk, “Daha önce de söylediğim gibi bir arpa boyu yol alınmadığı gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar da bir adım ileri gidilemeyecek” dedi. Önümüzdeki günlerde yeniden masaya oturacak tarafların niyetinin sorunu çözmeye yönelik değil yeni temsilciyi masaya dahil edecek bir seans niteliği taşıyacağını; Ekim’de en fazla iki defa toplanılacağını iddia eden Erk, Eroğlu’nun Kasım’da da seçime gidiyorum diyerek müzakereleri tatil edeceğini savundu.

Nisan 2015’te gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hayati önem taşıdığını öne süren Erk, Kıbrıs Türk halkının bir beş yıl daha kaybetme gibi bir lüksü olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Ana hedefimiz Kıbrıs sorununu çözmektir, öznemiz de Kıbrıslı Türklerdir. Federal çözümle Kıbrıs’ın sahiplerinden biri olarak yaşamak için çözümü gerçekleştirmek üzere çabamızı sürdüreceğiz. Bu hedefe insanlarımızı taşıyacak tek parti Cumhuriyetçi Türk Partisi’dir. Biz şahıs değil, kitle partisiyiz. Sorumluluklarımızı ekipler halinde taşırız. Başka partiler gibi bir kişinin kuyrukçusu değiliz. Kadrolarımızla yola çıktık. Amacımız, hedefimiz bellidir ve bunu elde edene kadar ekip ruhumuzla çalışacağız.

Halkımızın iç sorunlarını da çözmek için yolumuza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini CTP değil, Kıbrıslı Türkler kazanacak. Geçen defa bir kişi kazandı ama halk kaybetti, şimdi adayımız kazanacak ve halkımız kazanacak.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.