1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK: “KIBRISLI TÜRKLERİN AP’DE TEMSİLİ EN AZINDAN GÖZLEMCİ STATÜSÜNDE OLMALI”
ERK: “KIBRISLI TÜRKLERİN AP’DE TEMSİLİ EN AZINDAN GÖZLEMCİ STATÜSÜNDE OLMALI”

ERK: “KIBRISLI TÜRKLERİN AP’DE TEMSİLİ EN AZINDAN GÖZLEMCİ STATÜSÜNDE OLMALI”

Avrupa Parlamentosu temsilci vekili Alexandra Attalides bugün CTP-BG’yi ziyaret etti.

A+A-

Avrupa Parlamentosu temsilci vekili Alexandra Attalides bugün CTP-BG’yi ziyaret etti.

Genel Sekreter Kutlay Erk’le görüşen Attalides, Mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle ilgili partiyi bilgilendirdi.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Attalides, Kıbrıslı Türklerin seçimlere katılabilmelerine yönelik Rum yönetiminin girişimleri olduğunu belirtti.

“SANDALYELER RUM İŞGALİ ALTINDA”

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Genel Sekretere Kutlay Erk, AP’de Kıbrıslı Türklere ait iki sandalye olduğunu belirterek bu sandalyelerin Rumların istila ve işgali altında olduğunu vurguladı.

Erk şunları kaydetti:

“Bizim seçilmiş temsilcilerimizin bu sandalyelere sahip olması için Avrupa Birliği’nin (AB) girişimler ve çözümlemeler yapması gerekiyor. AB üyesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti eğer 1960 Anayasası’nın Kıbrıs Cumhuriyeti ise iki toplumun politik temsiliyeti kendileri tarafından ayrı seçimlerle gerçekleşmeli.

Dolayısıyla Kıbrıslı Türklerin de AP sandalyeleri; kendi tarafında, kendilerinin yaptıkları seçimlerle ve kendilerinin seçtikleri temsilcilerle temsil edilmeli. İsteğimiz AB’nin bu konuya çözüm bulması ve Kıbrıs Türk temsilcilerin AKPM’de olduğu gibi en azından gözlemci statüsünde doğrudan temsiliyetidir. Başka türlü çözümler Kıbrıs Cumhuriyeti’ni kuran anayasaya aykırıdır.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.