1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK:” TARİHİN ESİRİ DEĞİL COĞRAFYANIN EFENDİSİ OLMAK ZORUNDAYIZ”
ERK:” TARİHİN ESİRİ DEĞİL COĞRAFYANIN EFENDİSİ OLMAK ZORUNDAYIZ”

ERK:” TARİHİN ESİRİ DEĞİL COĞRAFYANIN EFENDİSİ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler 9’uncu Kurultayı, Bengü Şonya’nın nisap sağlandığını açıklayarak Kurultay’ı açmasıyla başladı.

A+A-

ÖZYİĞİT: “ SİYASİ PARTİLER GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİYLE HALKIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

TATAR: “BİZİM YÜREĞİMİZ KKTC İÇİN ATIYOR BİZİM YÜREĞİMİZ TC İÇİN ATIYOR. BU YÜZDEN AYNI YOLUN YOLCUSUYUZ”

ERK:” TARİHİN ESİRİ DEĞİL COĞRAFYANIN EFENDİSİ OLMAK ZORUNDAYIZ”

Demokrat Parti Ulusal Güçler 9’uncu Kurultayı, Bengü Şonya’nın nisap sağlandığını açıklayarak Kurultay’ı açmasıyla başladı.

Şonya açılışta yaptığı konuşmada, 21 yıl önce kurulan partinin oluşturduğu enerjinin KKTC’nin tarihine damga vurduğunu ifade ederek, partilileri birbirine kenetleyen inançlardan ödün vermeyişlerinin siyasette başarılarının nedeni olduğunu söyledi.

Daha sonra Hakan Dinçyürek başkanlığında Divan üyeleri oylanarak kabul edildi.

Divan Başkan yardımcılığına Menteş Gündüz, Yazmanlığa Ömer Adal, Rahme Öğütveren ve Erdoğan Arıkan seçildi.

Divan oluşturulmasının ardından konuşan Dinçyürek, Demokrat Partinin kurulduğu günden itibaren demokrasiye ve çok sesliliğe önem verdiğini söyledi.

DP’nin eşitlik ilkesine, herkesin fırsat eşitliğine önem verdiğini kaydeden Dinçyürek, asla ödün vermeyecekleri bir diğer konunun da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ulusal dava için çizdiği yolda ilerlemek olduğunu kaydetti.

Kurultay saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla devam etti. Daha sonra konukların konuşmaları yer aldı.

ÖZYİĞİT

Demokrat Parti Ulusal Güçler 9’uncu Kurultayı’nda ilk konuşmayı TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit yaptı.

Ülkenin kritik bir aşamada olduğunu, Kıbrıs Sorununun önemli bir dönemeçle karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Özyiğit, ülkede sivil demokratik düzen ve kendine yeten ekonomik yapı oluşturulamadığını söyledi.

Bu sorunları ortadan kaldırmak için ortak mücadele verilmesi gerektiğini belirten Özyiğit, siyasi partilerin görüş ve düşünceleriyle halkın sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini ifade etti.

Bu anlamda hükümet programının önemli olduğunu ifade eden Özyiğit, programla icraatların farklı olduğunu savundu.

Hükümet ortaklarını “kendi aralarındaki kısır çekişmeden uzaklaşarak” halkın sorunlarını çözmeye çağıran Özyiğit, Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini ancak bu ilişkilerin ana- yavru ilişkisi çerçevesinde gelişmemesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar, UBP’lerin selamını getirdiğini dile getirerek, “Bizim yüreğimiz KKTC için atıyor bizim yüreğimiz TC için atıyor. Bu yüzden aynı yolun yolcusuyuz” diye konuştu.

Tatar, “Rumlara karşı dayanışma” yapmak gerektiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu etrafında birleşilmesi gerektiğini dile getirdi.

ERK

CTP/BG Genel Sekreteri Kutlay Erk de CTP/BG olarak dünyanın birçok sorunları olduğunun farkında olduklarını belirterek, “Yurdumuz 50 yıldır süren Kıbrıs sorununda hala daha barışa ulaşamadı” dedi.

Kıbrıs Türk siyasetinin bir bütün olarak çalışmak zorunda olduğunu kaydeden Erk” tarihin esiri değil coğrafyanın efendisi olmak zorundayız” dedi.

Hükümetin büyük ortağı olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Erk, hükümet ortakları DP/UG ile çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

USLUER

CHP Parti Meclis Üyesi Prof Dr. Gaye Usluer de yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarı dileklerini ve sevgisini getirdiğini ifade etti.

Usluer, CHP olarak Kıbrıs politikalarının KKTC’nin tam bağımsızlığı, KKTC halkının istek ve görüşlerine saygı duyulması ve adada yaşayan iki halkın tam eşitliği ile bir çözüm üretilmesi yönünde olduğunu kaydetti.

AKTAY

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr Yasin Aktay ise Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini kaydetti.

KKTC ve TC arasındaki bağın hiçbir zaman çıkar ilişkisi olmadığını söyleyen Aktay, Kıbrıs halkının tarih boyunca kimliğini korumak için destansı bir mücadele verdiğini belirtti.

Aktay Kıbrıslı Türklerin egemenlik haklarından taviz vermesinin kabul edilebilir olmadığını dile getirdi.

Konuk konuşmacıların ardından Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın konuşmasına geçildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.