1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERK: “TÜRK SİVİL TOPLUMU OLARAK RUM LİDERİN, RUM SİVİL TOPLUMU OLARAK TÜRK LİDERİN CESARETLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”
ERK: “TÜRK SİVİL TOPLUMU OLARAK RUM LİDERİN, RUM SİVİL TOPLUMU OLARAK TÜRK LİDERİN CESARETLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

ERK: “TÜRK SİVİL TOPLUMU OLARAK RUM LİDERİN, RUM SİVİL TOPLUMU OLARAK TÜRK LİDERİN CESARETLENDİRİLMESİ GEREKİYOR”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler(CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, referanduma giden süreçte 2004’te yapılan yanlışların tekrarlanmaması için özen göstereceklerini söyleyerek...

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler(CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, referanduma giden süreçte 2004’te yapılan yanlışların tekrarlanmaması için özen göstereceklerini söyleyerek, “2004’te herkes kendi liderini cesaretlendirmeye çalıştı. Şimdi Türk sivil toplumu olarak Rum liderin, Rum sivil toplumu olarak Türk liderin cesaretlendirilmesi gerekiyor” dedi.

CTP-BG’den verilen bilgiye göre, Partiden bir heyet, bugün Güney Kıbrıs’ta, Rumların memur sendikası PASİDİ’nin yetkilileriyle bir araya geldi.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, görüşmede yaptığı açıklamada Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların Kıbrıs sorununun çözümü konusunda farklı yaklaşımlar içinde olabileceğini, bu nedenle çözüm için daha çok işbirliğine ve daha çok temas kurmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Erk, çözüme katkı koymak için tüm parti, sendika ve sivil toplum örgütlerinin liderleri cesaretlendirecek ortak etkinlikler organize etmesi gerektiğini dile getirdi.

Antlaşma metninin iki halkın onayına sunulacağına işaret eden Erk, referandumda her iki taraftan evet çıkması için her iki halkı buna hazırlamak gerektiğini söyledi.

2004’te düzenlenen referandumda CTP-BG’nin sadece Kuzey Kıbrıs’taki sivil toplum örgütleriyle hareket ettiğini kaydeden Erk, söz konusu dönemde Rum örgütlerle de bir araya gelinmemesinin hata olduğunu bu sefer bu hatanın yapılmayacağını ve Rumları daha iyi anlamak ve kendilerini daha iyi anlatmak için özen göstereceklerini ifade etti.

TAK

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.