1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERKEK HASTAYA KADIN HASTANIN RAPORU VERİLDİ...
ERKEK HASTAYA KADIN HASTANIN RAPORU VERİLDİ...

ERKEK HASTAYA KADIN HASTANIN RAPORU VERİLDİ...

Erkek hastaya kadın hastanın raporu verildi...

A+A-

Erkek hastaya kadın hastanın raporu verildi, yapılan yanlışlığa isyan eden erkek hasta, hastaneye giderek görevlilere sordu:

1-778.jpg

“Bana kürtajı hanginiz yapacak!”

MR raporunu almak için bir hafta bekleyen vatandaş, kendisine önce bir kadının raporunun verildiğini, hastane gittiğini “senin rapor bu olmalı” diye başka bir rapor verildiğini, onunda başka bir erkeğe ait olduğunu belirterek, “Benim raporum da bir kadın verildiyse vay haline!” diyerek, skandalı espriyle yorumladı

“Başkasının raporu bana verildiyse, benim rapor da başkasına verilmiştir. Bir erkeğe verilmişse şimdi yanlış prostat tedavisine başlamıştır” diyen vatandaş, üst üste yapılan hatalara tepki göstererek, “Canımız Allah’a emanet yaşıyoruz” ifadesini kullandı

Züleyha KARAMAN

Ülkede sağlık alanında peş peşe yaşanan olumsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Kendisine bir kadın hastanın MR sonucu verilen 64 yaşındaki erkek hasta, yapılan yanlışlığa, bazı hamileliklerin yasal olamayan şekilde sonlandırılması olayına gönderme yaparak, hastane görevlilerine, “Bana kürtajı hanginiz yapacak” diye sorarak tepki gösterdi.

Prostat tedavisi gören bir erkek hasta, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’ne çektirdiği MR’nın sonucunu beklerken, kendisine bir kadın hastanın MR sonucu verildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen erkek hasta, sağ kasığında rahatsızlık hissettiğini ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde MR çektirdiğini söyledi.

MR’ın sonucunu bir hafta bekledikten sonra aldığını anlatan erkek hasta, rapora baktığında, vajinadan bahsedildiğini görünce şaşkınlık yaşadığını belirtti ve kendisine bir kadına ait MR sonucunun verildiğini anladığını kaydetti.

Kadın hastanın raporunda, kadının rahatsızlıkları belirtildiğini, kendi rahatsızlığının ise bambaşka olduğunu dile getiren erkek hasta, tekrar hastaneye başvurduğunu dile getirdi.

GÖREVLİDEN, “RAPORLAR TÜRKİYE’DE YAZILIYOR” SAVUNMASI

Elindeki yanlış raporla, Girne’den Lefkoşa’ya gelen vatandaş, hastanedeki görevlilere, son günlerin diğer bir sağlık skandalından esinlenerek, “Beni hanginiz kürtaj edecek” diye esprili bir şekilde sorduğunda, aldığı cevap karşısında şaşkınlığının daha da arttığını ifade ederek, şöyle konuştu:

Erkek, hasta, “Görevliler hatasını kabul edip özür dileyeceğine, ‘görüntüleme burada yapılıyor, ancak raporlar Türkiye’de yazılıyor’ diye kendilerini savundu. Bu nasıl bir durum anlama zor. Durum öyle olsa bile,  yani raporlar Türkiye’de yazılıyor olsa bile, gelen raporlar hiç mi kontrol edilmiyor. Raporlar gözü kapalı hastaya mı veriliyor. Ben rahatsızlığımla ilgili tedaviye başlamak için MR sonucunu bekliyordum, yanlış raporla yanlış tedaviye başlamış olacaktım. Tıbbi terimlerle dolu raporumda vajina yazısını görünce şaştım kaldım. Benim raporum da başka bir erkeğe verilmişe şimdi yanlış prostat tedavisine başlamıştır. Benim rapor eğer bir kadına verilmişse, vay haline!” diye konuştu.

İKİNCİ YANLIŞLIK

Hastane görevlilerin, “Senin rapor bu olmalı” diye başka bir rapor verdiğini anlatan erkek hasta, görevlilerin ikinci kez verdiği raporun da, başka bir erkeğe ait olduğunu söyledi.

 

Halkın Sesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.