1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ERKEKLER HANGİ KADINLARI SEVER?
ERKEKLER HANGİ KADINLARI SEVER?

ERKEKLER HANGİ KADINLARI SEVER?

Erkekler güzel yüzlü ve muhteşem vücutlu hurilere bayılır. Ama kimi zaman fazla öne çıkmayan gizli özelliklerin çok daha çekici olabilir!

A+A-

Erkeklerin kadınlarda hangi özellikleri seksi bulabileceğini saptamak, kumsaldaki kum tanelerini teker teker saymak kadar zordur. İlk tercih olman neye bağlı tam olarak bilemezsin. Sarışın olmana mı? Evet, erkekler sarışın sever. Kumral, esmer ve kızıllara da bayılır. Uzun boylu, devlet gibi hatunlar dayanılmazdır, çıtı pıtı minyon kızların da yeri ayrıdır. Evrendeki her manken inceliğindeki kadına karşılık, yuvarlak hatlı, dolgun kalçalı bir tanrıça vardır. Bu iş gittikçe daha karmaşık hâle geliyor...

Erkek libidosunun bulanık sularında araştırma yapmak hiç de kolay değil. Biçimli bir vücut ve Truvalı Helen’i kıskandıracak bir yüze sahip olmak, Whoopi Goldberg’e benzemekten daha mı iyidir? Tabii ki. Ama bir erkeğin başını döndürebilmek için ille de mitolojideki tanrıçalara benzemek zorunda değilsin. Muhtemelen farkında olmadığın pek çok seksi özelliğin vardır. Sen farkında olmayabilirsin ama kocan, erkek arkadaşın ya da spor salonundaki yakışıklı bu özelliklerinin farkındadır ve senin için deli oluyordur. Bunları aklında tut ve avantaja çevir. Unutma: Bazen kahkahan, kendine olan güvenin ve hatta gözlüklerin bile bakışları sana çevirmeye yeter.

Kahkahaların Çınlasın!

Her kadın espritüel erkekleri çekici bulduğunu söyler. Erkekler de bunu bilir! Bu yüzden erkekler seni güldürmek için herkesin içinde şaklabanlık yapmaktan çekinmez. Bunun sebebi, kadının dikkatini üzerine çekmeyi başaran erkeğin yaşadığı ego sarhoşluğundan çok daha fazla. Seni kahkahalarla güldürmeyi başaran erkek mutlu olur. Kahkaha atmasını bilen, mizah anlayışı kuvvetli ve espri yapmaktan çekinmeyen bir kadın da çok çekicidir. Hawaii Üniversitesi’nden Psikoloji Profesörü ve Seks Araştırmacısı Elaine Hatfield, kahkahanın bulaşıcı olduğunu söylüyor: “Bir kahkaha patlattığında kendini çok daha mutlu hissedersin.” Erkekler kalabalık içinde, hatta kurumsal bir ortamda olsa bile çılgın kahkahalar atmaktan çekinmeyen neşeli bir kadının, baş başayken de eğlenceli olacağını ve yatak odasına biraz espri taşımaktan çekinmeyeceğini düşünüyor. (Tabii o soyunduğu zaman kahkaha atmaman şartıyla!)

Gözlüklerinle Barış

Şu eski gözlük çerçeveleri sana ergenlik sivilcelerini ve diş tellerini çağrıştırıyor olabilir. Ama erkeklerde nedense tam tersi bir etki yaratıyor. Kalın çerçeveli gözlükler takan bir kadın entelektüel görünmekle kalmaz, aynı zamanda erkeklerin “kütüphaneci kız” fantezisini de tetiklemiş olur. She Comes First: The Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman kitabının yazarı Ian Kerner, bugünlerde herkesin ya kontakt lens kullandığını ya da lazer operasyonu yaptırdığını söylüyor: “Kütüphaneci kız, aklı başında ve düzgün biri gibi görünüyor olabilir ama derinliklerinde kaynayan bir seksapelite olduğu kesindir.” Günümüzde gözlük kullananlar azınlıkta kaldı, bu yüzden gözlüğünü her gün takan kızlar iyice kıymete bindi. 30 yaşındaki Jason, bir tıp öğrencisi olan karısı lazer operasyonu yaptırmaya karar verdiğinde neredeyse depresyona giriyormuş: “Hayal kırıklığına uğradım çünkü onun gözlüklü halini gerçekten çok beğeniyordum. Çok seksiydi ve bence ona farklı bir hava katıyordu.”

Sert Kadın Ol

Koluna yaptırdığın kuru kafa dövmesine kafayı taktıysa, senin biraz fazla sert bir kadın olduğunu düşünüyor olabilir. Normalde erkekler hasta köpeklere şefkat gösteren, çocuklar için turta pişiren kadınları tercih eder. Ama aynı kadın, gerektiğinde kaba kuvvet göstermekten çekinmiyorsa, o zaman ayrı bir seksapeli vardır. Lise aşkıyla evlenen 30 yaşındaki Finansal Danışman Bill, karısının içindeki aksiyon kahramanına kimi zaman şahit oluyormuş: “Bir defasında bir gece kulübüne gitmiştik. Birden mekâna mafya filminden fırlamış gibi görünen adamlar doluverdi. Bardan içki alırken onlardan biriyle başım belaya girdi. Adam tam bana kafa atmaya hazırlanıyordu ki, arkadan karım yetişti ve adamı saçlarından kavradığı gibi kafasını bar tezgâhına geçiriverdi. Adam o kadar afalladı ki ne olduğunu anlayamadı bile.” Burada rahatlatıcı olan bir şey var aslında: Erkekler bazen süper erkek rolü oynamaktan sıkılır. Bir mola verip dizginleri kadının eline bırakmak isteyebilir; özellikle de kapalı kapıların arkasında ilk hareketin senden gelmesine bayılır. Kerner, “Hayat boyunca baskın taraf olması gerektiğini düşünen erkekler için, bu rolü bazen devredebilmek son derece çekicidir” diyor. Ayrıca bir kadının güçlü olmasının, zinde ve sağlıklı olduğunun işareti olduğunu da ekliyor: “Sonuç olarak erkekler sağlıklı ve hayat dolu kadınları çekici bulur.”

İçindeki Yıldızı Serbest Bırak

Bu fenomene Mick Jagger Çekim Yasası ismini verebiliriz. Gerçek hayatta Mick Jagger’a benzeyen bir adam süper modellerin yanına bile yaklaşamaz, hatta sıradan bir kadını tavlamakta bile zorlanır. Kabul edelim, sesi de TV yarışmalarının elemelerini bile geçemez. Ama sahnede mikrofonu alınca öyle bir karizması var ki, kadınlar arı gibi etrafında dönüyor. Aynı mantık senin için de geçerli. Bir erkek için, bir kadını sevdiği herhangi bir şeyi yaparken seyretmek (hele de iyi yapıyorsa), U2 konserini ilk sıradan izlemek kadar zevklidir. Snowboard yapan veya voleybol oynayan kadınları çok seksi bulan 34 yaşındaki Jay, bir kadının herhangi bir aktiviteye duyduğu tutkuyu fazlasıyla çekici buluyormuş: “Maç sırasında topa vurmak için pozisyon alan veya savunmaya geçen bir kadın, istediğini elde eden biridir. Bu bir skor da olabilir bir erkek de!” Eğer senin birbirinden seksi dans figürlerinden bihaberse, onu hemen bir gece kulübüne çağır ve marifetlerini ortaya ser. Ya da kayakta kendine güveniyorsan, ona dağa gitmeyi teklif et.

Vahşileş

How to Succeed with Women kitabının yazarlarından Ron Louis, erkeklerin çılgın kadınlara deli olduğunu söylüyor: “Kimse sıkıcı biriyle vakit geçirmek istemez.” Ama “seksi çılgın” ve “zırdeli çılgın” arasında ince bir çizgi vardır. Erkekler, Courtney Love gibi alkolik ve teşhirci kadınlardan pek hoşlanmaz. Bu yüzden mümkünse daha az kaçık ol. Esrarengiz bir kadın daima erkekleri çeker. Kerner, ilişkilerin merkezinde genelde tensel çekicilik olduğunu söylüyor: “Kadın ve erkek birbirini iyi tanımaya başlayınca cinsel büyü azalır.” Daha açık konuşalım: Hijyenik pedlerini onun banyosuna taşırsan ve tanga yerine anneanne tarzı beyaz pamuklu külotlar tercih etmeye başlarsan, bu kadar rahat bir kadına karşı duyduğu arzu geri plana çekilecektir. Sağı solu belli olmayan bir kadın ise onu hep merakta bırakır.

Kendinle Barışık Ol!

Erkekler her zaman dolgun dudaklı, iri göğüslü ve dümdüz karınlı kadınlara tanrıça muamelesi yapacaktır. Ama günümüzde mükemmel ölçülere sahip nefes kesici güzelleri beyaz perdede, televizyon ekranında, gazete ve dergilerde zaten sık sık görüyoruz. Erkekler her kadının Playboy standartlarına sahip olamayacağını bilir. Ve aslında kendiyle barışık kadınlara daha rahat yaklaşır. 30 yaşında bekâr bir erkek olan Victor, bir kadının aydınlıkta soyunmaktan utanması kadar kötü bir şey olamayacağını düşünüyor: “Kendini seksi bulması, bir kadını daha da seksi yapar.” Kusurlarını kafaya takıyorsan, en azından bunu yansıtmamalısın. Kendine sonsuz güveni olan, bedeni ve ruhuyla barışık bir kadın, erkeğinin gözüne kusursuz bir tanrıça gibi görünecektir. Standart kadın, kendine sonsuz güven duyarsa erkeğinin yıldızı olabilir...

 

Kaynak: womenshealth

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.