1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ERKEN ÇÖZÜM İÇİN TARAFLAR SAMİMİ VE YAPICI OLMALI”
“ERKEN ÇÖZÜM İÇİN TARAFLAR SAMİMİ VE YAPICI OLMALI”

“ERKEN ÇÖZÜM İÇİN TARAFLAR SAMİMİ VE YAPICI OLMALI”

BKP Genel Sekreteri Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, “Müzakerelerin ne zaman başlayacağı ve çözüm zemininin ne olacağı konusunda taraflar hala bir anlaşmaya ne yazık varamamıştır.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, erken çözüm için tarafların görüşme sürecine samimi ve yapıcı bir şekilde katkı yapmasının şart olduğunu belirterek, AKP hükümeti ve Kıbrıs Türk tarafının çözüm ister görünüp bir adım önde olma oyununa son vermesi gerektiğini savundu.

BKP Genel Sekreteri Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, “Müzakerelerin ne zaman başlayacağı ve çözüm zemininin ne olacağı konusunda taraflar hala bir anlaşmaya ne yazık varamamıştır. Buna rağmen, 3 ayda çözümden bahsetmek veya Mart 2014’de referanduma gidilecek yönünde açıklamalarda bulunmak gerçekçi bir yaklaşım değildir” dedi.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, emperyalist müdahalelere karşı çıktığı ve çözümün Kıbrıslıların çıkarlarına hizmet etmesi gerektiğini söylediği için adını vermeden BKP’yi çözüm istememekle suçladığını ileri süren Korkmazhan, “Anlaşılan Talat, AKP’ye övgüler düzmenin yanı sıra emperyalizme karşı Kıbrıslıların çıkarlarını savunan çözüm güçlerine saldırmayı da kendisine misyon edinmiştir” iddiasında bulundu.

Korkmazhan, BKP’nin erken federal çözüm yönünde atılacak her adıma katkı koyup yardımcı olmaya devam edeceğini, ancak Anglo-Amerikan emperyalizminin dayatmalarının karşısında Kıbrıslıların çıkarlarını savunmaktan geri durmayacağını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.