1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI !
ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI !

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI !

Erken seçim çağrısı;

A+A-

 

Sosyal Demokrat Parti (SDP) hükümete eleştirilerde bulunarak, erken seçim çağrısı yaptı.

SDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada “Oyum olsa AKP’ye verirdim diyen CTP Genel Başkanı ve 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Türkiye hükümeti ile su ve ekonomik program konusunda ters düştüğü” iddia edilerek, Talat’ın söyleyemediklerini Gönyeli Belediye Başkanı ve CTP MYK’ya söylettiği savunuldu.

Açıklamada, “Ya BESKİ, ya İstifa” tehditlerinin savrulmaya başladığı, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun da su konusunda sessiz kaldığı ileri sürüldü.

“2014 yılında UBP döneminde imzalanan su protokolü her ne hikmetse bugün neden alevlendi anlamak mümkün değildir” denilen açıklamada, hükümet ortağı UBP’nin sessiz ve derinden gelişmeleri izlerken olası bir erken seçim olasılığını da göz ardı etmediği belirtildi.

Erken seçimin kaçınılmaz hale geldiği belirtilen açıklamada, ülkede tüm sektörlerin batma noktasına getirildiği öne sürüldü.

SDP açıklamasında, Meclis’teki partilerin ülkeyi ileriye taşıyacak politikaları olmadığını iddia edilerek, Meclis’in halkın güvenini yitirdiği, Meclis’teki siyasi partilerin oy oranının yüzde 36 olduğu savunuldu.

Açıklamada, Başbakan’ın 13. maaşlar konusundaki sözlerine değinilerek “Bu ülkeyi CTP-UBP Hükümeti mi yönetiyor yoksa CTP MYK mı?” sorusu da yöneltildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.