1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI YAYINLADI
EROĞLU 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI YAYINLADI

EROĞLU 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olgusuna ulaşırken yegane örneğin, Türk Kurtuluş savaşı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olduğunu belirtti.

A+A-

EROĞLU: “TÜRK KURTULUŞ SAVAŞI İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞU KKTC OLGUSUNA ULAŞIRKEN BİZİM YEGANE ÖRNEĞİMİZ OLMUŞTUR”

“TÜRK ULUSU YILLARDIR SÜREGELEN ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN MÜSEBBİBİ OLMADIĞI GİBİ KIBRIS TÜRKÜ DE SONSUZA KADAR ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN KURBANI VE MAĞDURU OLMAYI ASLA KABULLENMEYECEKTİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olgusuna ulaşırken yegane örneğin, Türk Kurtuluş savaşı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı Ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, mesajında, Türk Ulusu’nun devlet kurma süreçlerinde, özgürlük ve egemenliğin sağlanması ve korunmasında, milletin hasletlerinin yanı sıra Türk Ordusu’nun büyük önemi ve katkısı olduğunu ifade etti.

Eroğlu, Türk Ordusu’nun, milletiyle bütünleşerek, onun hak ve menfaatlerini gözeterek, çağdaşlık ve demokrasi yolundan bir nebze bile ayrılmadan dün olduğu gibi bugün de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan ayrılmadan Türk istiklal ve egemenliğinin en büyük güvencesi olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, “Bugün Çanakkale’den, Sakarya’ya kadar uzanan ulusumuza özgü bir kahramanlık destanının sonunda, bin yıllık Türk vatanını istilaya yeltenen düşman güçlere karşı, yüce Atatürk’ün önderliğinde Anadolu insanının imkânsızı başardığı Büyük Taarruzun; 30 Ağustos 1922 de gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonunda büyük zaferle sonuçlandığı tarihi bir gündür” dedi.

Eroğlu, 91 yıl önce, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan büyük zaferin; yandı, yıkıldı, yok oldu zannedilen bir ulusun; atalarına has yüksek inanç, birlik, dayanışma, vatanı için kendini feda etme ve özgür yaşama bilinci sayesinde neler başarılabileceğinin en açık ve en görkemli kanıtı olduğunu vurguladı.

Eroğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Hiç kuşkusuz, ‘ben büyük ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir’ diyen Büyük Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün bu veciz sözleri Kıbrıs Türk halkı için bir rehberdir”

“RUMLAR, 1974 ÖNCESİNE DÖNÜLEMEYECEĞİ KABUL ETMELİ”

“Türk Ulusu’nun kederleri hep kederimiz, sevinçleri, sevincimiz, gurur günleri gururumuz, bayramları bayramımız, zaferleri ise zaferimiz olmuştur” diyen Eroğlu, Kıbrıs’ta kökü geçmişin acılarına, Rum-Yunan ikilisinin adayı Yunanistan’a bağlama emellerine dayalı gerçekler olduğunu kaydetti.

Kurulan ortaklık devletinin Rumlar tarafından yıkıldığını, bir arada yaşama olayının Rum hayalleri dolayısıyla sona erdiğine işaret eden Eroğlu, “Kıbrıs’ta artık güneş her gün iki halkın, iki kültürün, iki dinin ve sınırları belli iki egemen devletin üzerine doğmaktadır. Rum tarafı eğer yaşayabilir bir antlaşma, refah ve güvenliğin daim olmasını istiyorsa bu gerçekleri idrak etmek, 1974 öncesine dönülemeyeceğini kabul etmek durumundadır” dedi.

Aradıkları çözümün, adadaki gerçekleri göz ardı etmeyen ve iki egemen halkın yeni bir ortaklıkla sürdürebileceği kalıcı ve onurlu bir çözüm olduğunu vurgulayan Eroğlu, Türk Ulusu’nun yıllardır süregelen çözümsüzlüğün müsebbibi olmadığını, Kıbrıs Türkü’nün de sonsuza kadar çözümsüzlüğün kurbanı ve mağduru olmayı asla kabullenmeyeceğini ifade etti.

“Görüş ve düşüncelerimiz Rum dostlarımıza en samimi bir şekilde iletilmiştir” diyen Eroğlu,  Kıbrıs konusunu en kısa sürede bir antlaşmayla nihayetlendirmek, yeniden bir yangın yerine dönen Ortadoğu’ya örnek olmak istediklerini söyledi.

Eroğlu, “Bu inanç ve kararlılıkla Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını minnet, şükran ve saygıyla anar, halkımızın yüce ulusumuzun kahraman ordumuzun, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri mensuplarımızın, tüm gazilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.