1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU AB’NİN İNİSİYATİF ALMASINI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ
EROĞLU AB’NİN İNİSİYATİF ALMASINI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

EROĞLU AB’NİN İNİSİYATİF ALMASINI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu TC Avrupa Birliği Bakanlığı heyetini kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı’nda 14.30’da gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör ve AB Merkezi Direktörü Erhan Erçin de hazır bulundu.

ERDENİR

TC AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Burak Erdenir, konuşmasında Türkiye’nin AB süreciyle ilgili bilgi vermek ve tavsiyelerde bulunmak üzere KKTC’de bulunduklarını söyledi.

Erdenir, Türkiye’de AB reform sürecinin KKTC’de de etkileri olacağını söyledi ve Kıbrıs sorununun en kısa sürede çözülmesini diledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, TC  AB Bakanı Egemen Bağış’ın Kıbrıs sorununu sürekli dile getirmesinin kendisini memnun ettiğini söyleyerek, Türkiye’de Kıbrıs’ın gündem olmasının önemine işaret etti.

Egemen Bağış’ın bakanlığı itibarıyla AB ülkeleriyle sık sık temaslar gerçekleştirdiğini ifade eden Eroğlu, KKTC’ninse halen daha AB ile ilgili sorunları bulunduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs’ın tek taraflı AB’ye alınmasının hata olduğunu ve Güney’de de bunu söyleyen kesimler bulunduğunu kaydeden Eroğlu, Kıbrıs’ta çözüm arayışlarında iyimser yaklaşıma Rum tarafından olumlu yanıt gelmediğini ve AB’nin bu konuda inisiyatif almasını beklediklerini söyledi.

AB’den “ambargonun kalkacağı” yönünde bir söylem istediklerini kaydeden Eroğlu, bununla Rum tarafının anlaşmaya yaklaştırılabileceğini ifade etti.

“AB KABUL ETMELİ”

“Bazı sivil toplum örgütlerine Avrupa’daki bazı toplantılara Larnaka üzerinden gitme zorunluluğu getirilmesinin gündemde olmasını nasıl değerlendirdiğinin” sorulması üzerine Eroğlu, AB’nin, Kıbrıs Türklerini muhatap gördüğünü söylüyorsa; devletin varlığını, buradaki uçak seferlerini ve Kıbrıslı Türklerin bu uçuşlarla dünyaya açıldığını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Her zaman “Kıbrıs’taki gerçeklere dayalı bir çözüme” vurgu yaptıklarını yineleyen Eroğlu, AB’nin Kıbrıs Türklerini Rum tarafına mahkum görmesinin ancak Rum tarafının uzlaşmazlığı ve sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin devamına hizmet edeceğini vurguladı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.