1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: “ALTI ÜLKENİN YARIŞMALARA KATILMASI BİZİM AÇIMIZDAN ÖNEMLİ BİR MESAFE ALMADIR"
EROĞLU: “ALTI ÜLKENİN YARIŞMALARA KATILMASI BİZİM AÇIMIZDAN ÖNEMLİ BİR MESAFE ALMADIR"

EROĞLU: “ALTI ÜLKENİN YARIŞMALARA KATILMASI BİZİM AÇIMIZDAN ÖNEMLİ BİR MESAFE ALMADIR"

CUMHURBAŞKANI EROĞLU EİT GENEL SEKRETER YARDIMCISI VE TC HEYETİNİ KABUL ETTİ.

A+A-

EROĞLU: “ALTI ÜLKENİN YARIŞMALARA KATILMASI BİZİM AÇIMIZDAN ÖNEMLİ BİR MESAFE ALMA DEMEKTİR”

MARAŞLIOĞLU: “KKTC ÜZERİNDEKİ KISKAÇ GEVŞETİLECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) altında organize edilen 1. Üniversite Spor Oyunları’na altı ülkenin üniversite milli takımlarının katılmasının Kıbrıs Türkü açısından “önemli bir mesafe alma” anlamı taşıdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 1. Üniversite Spor Oyunları etkinliği nedeniyle KKTC’de bulunan, EİT Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Maraşlıoğlu ve beraberindeki Türkiye Cumhuriyeti heyetini kabul etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölgede güçlü bir ülke olarak var olduğu sürece, Kıbrıs Türkünün EİT’teki konumunun daha iyi bir yere geleceğine inandığını belirtti.

Eroğlu, “Zaman her şeyin ilacıdır derler ama biz zamanı elimizde olmayan nedenlerle epey uzattık” dedi

1.Üniversite Spor Oyunları’na altı ülkenin katılmasının KKTC açısından bir onur olduğunu kaydeden Eroğlu, “Özellikle üzerimizde spor ambargosunun hakim olduğu bir dönemde, altı ülkenin yarışmalara katılması bizim açımızdan önemli bir mesafe alma demektir” dedi.

Oyunların ilkinin KKTC’de yapılması yönünde ortaya koyulan gayretlerden dolayı heyete teşekkür eden Eroğlu, “Tanınmamış bir ülke olmamız hasebiyle, böyle bir organizasyonun ülkemizde olması bizim için ve dışa vereceğimiz mesajlar bakımından da fevkalade önemlidir” dedi

MARAŞLIOĞLU

EİT Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Maraşlıoğlu, 1. Üniversite Spor Oyunları’nın KKTC ile EİT arasında kültürel ve ekonomik alanlarda da işbirliğine bir başlangıç olmasını temenni etti.

KKTC’nin uzun zamandır EİT toplantılarına katıldığını ancak, EİT’e gözlemci üye olmasıyla EİT toplantılarına daha resmi bir şapka ile katılmaya başladığını kaydeden Maraşlıoğlu, bunun bazı EİT üyeleri tarafından olumsuz karşılandığını belirtti.

Maraşlıoğlu, “KKTC gözlemci üye olmasından sonra Ekonomik İşbirliği Teşkilatı muhtelif toplantılarına bundan sonra daha düzenli bir şekilde katılacak, önümüzde bölgesel planlama toplantımız var, bir davetiye gönderildiğini biliyorum” dedi.

Zaman zaman KKTC’de de EİT toplantılarının yapılabileceğini ifade eden Maraşlıoğlu, “Bunlar düzgün yapıldığı sürece, KKTC üzerindeki kıskaç gevşetilecektir diye düşünüyorum” dedi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.