1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “ANLAŞACAKSAK ANLAŞALIM..."
EROĞLU: “ANLAŞACAKSAK ANLAŞALIM..."

EROĞLU: “ANLAŞACAKSAK ANLAŞALIM..."

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “gazilik” unvanının verilişinin 92’inci yıldönümü dolayısıyla Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’nin Ortaköy Askeri Gazinosu’n

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “gazilik” unvanının verilişinin 92’inci yıldönümü dolayısıyla Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’nin Ortaköy Askeri Gazinosu’nda düzenlediği resepsiyona katıldı. Burada konuşan Eroğlu, Kıbrıs sorununu çözme düşüncesiyle bir an önce müzakerelere başlanması, antlaşmaya varılamadığı takdirde de tüm dünyaya bunun gösterilmesi gerektiğini söyledi.

“ANLAŞACAKSAK ANLAŞALIM, ANLAŞAMAYACAKSAK ANLAŞAMAYACAĞIMIZI TÜM DÜNYAYA GÖSTERELİM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununu çözme düşüncesiyle bir an önce müzakerelere başlanması, antlaşmaya varılamadığı takdirde de tüm dünyaya bunun gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “gazilik” unvanının verilişinin 92’inci yıldönümü dolayısıyla Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği’nin Ortaköy Askeri Gazinosu’nda düzenlediği resepsiyona katıldı.

Türkiye’den onlarca gazinin katıldığı etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Baki Kavun, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Talu, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim Yılmaz, bazı bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu burada yaptığı konuşmada, Türk Barış Kuvvetleri mensuplarıyla adaya ilk ayak bastıkları günden beri işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Kardeş ilişkisi içerisinde ilişki ve dostluklarımızı bugüne kadar devam ettirdik” dedi.

Kıbrıs’a gerçekleştirilen Barış Harekâtı’nın devlet ile taçlandırıldığını  anlatan Eroğlu, Atatürk’ün eseri olan TC’nin desteğiyle KKTC’nin dimdik ayakta olduğunu vurguladı.

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ise, ne Kıbrıs Türk halkı ne de Anavatan Türkiye’nin uzun süre daha bekleme sabrı kaldığını ifade eden Eroğlu, “Artık süratle müzakere masasına oturmanın ve bu sorunu çözmenin zamanı gelmiştir” dedi.

Eroğlu, Türkiye ile ilişkilerin en iyi noktaya taşınmasının da kaçınılmaz olduğunu belirtti.

DÜNYA KABUL ETMELİDİR

Kıbrıs Türk tarafının halen bir antlaşma arayışı içerisinde olduğunu kaydeden Eroğlu, “Antlaşma zamanının geldiğini tüm dünyanın teslim ettiği bir zamanda bu antlaşmayı yapamazsak, dünya kabul etmelidir ki, Rumlar antlaşma iradesinden yoksun olduklarından dolayı bir antlaşma bugüne kadar gerçekleşmemiştir” dedi.

Rum tarafının tutumundan dolayı daha önce ekimde başlayacağı söylenen müzakerelerin ekim ayında başlayamama olasılığı bulunduğunu anlatan Eroğlu, Rum kesiminin zamana oynama gayreti içerisinde olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Türk tarafının müzakere edip Kıbrıs sorununu sonuçlandırmak istediğini kaydeden Eroğlu, “Oturalım, görüşelim, sonuçlandıralım. Anlaşacaksak anlaşalım, anlaşamayacaksak anlaşamayacağımızı tüm dünyaya gösterelim” dedi.

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Maraş’la ilgili öneri öne sürerek, bir ortaklığın mevcut Kıbrıs Cumhuriyeti üzerinde yapılmasını istediğini anlatan Eroğlu, aracılık ve zaman sınırlaması kabul etmeyerek mazeret sunduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum tarafının Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ya “işgalci” olarak hitap etmesinin kendilerini rahatsız etmediğini, çünkü TSK’nin adada uluslararası antlaşmalardan doğan hakla barış için bulunduğunu belirten Eroğlu, barış harekatı gerçekleşmemiş olsaydı ne gaziler, ne de böyle bir ortamda konuşma şansının bulunacağını kaydetti.

DEDEOĞLU

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Kadir Dedeoğlu ise, şehit ve gazilerin hatıralarını yüceltmenin, minnet ve şükran duymanın milli görev olduğunu kaydetti.

Dedeoğlu, “Gazilerimize sahip çıkmak, onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesidir” dedi.

1974 Barış Harekâtı’na da değinen Dedeoğlu, “Barış Harekâtı olmasaydı Kıbrıs Türklerinin tamamına yakını her türlü mezalimlik yapılarak katledilecekti” dedi.

Bugünlere nasıl gelindiğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Dedeoğlu, “Bu genç devletin neden ve hangi şartlarda kurulduğunu geç nesillerimize iyice anlatılması gerekir” dedi.

Konuşmalardan sonra bir de sinevizyon gösterisi sunuldu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.