1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “ATATÜRKÇÜLÜĞÜ REHBER KABUL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
EROĞLU: “ATATÜRKÇÜLÜĞÜ REHBER KABUL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

EROĞLU: “ATATÜRKÇÜLÜĞÜ REHBER KABUL ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının, Atatürk’ün gösterdiği yoldan asla dönmeyeceğini ve Atatürkçülüğü rehber kabul etmeye devam edeceğini vurguladı.

A+A-

“ATATÜRKÇÜLÜĞÜ REHBER KABUL ETMEYE DEVAM EDECEĞİMİZİ VURGULAMAK İSTİYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının, Atatürk’ün gösterdiği yoldan asla dönmeyeceğini ve Atatürkçülüğü rehber kabul etmeye devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın eşsiz komutanı, Büyük Önder ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’nci ölüm yıldönümü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Mustafa Kemal Atatürk milletimizin esaretten kurtulmasına liderlik yapmış, eşsiz bir komutan, 19’ncu yüzyıl sonunda hızlanan 20’nci yüzyılın başında devam eden gelişmeleri doğru okuyarak çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran büyük bir Devlet adamıdır.

Mustafa Kemal, halkın içinden çıktı, saltanatı ortadan kaldırarak ulusal egemenliği hakim kıldı.

Emperyalizmin önüne set çekerek mazlum uluslararası rehber olan Mustafa Kemal Atatürk, tartışmasız insanlık tarihinin en değerli şahsiyetlerinden biridir.

Kıbrıs Türk Halkı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği, bağımsızlık, özgürlük mücadelesini yakından takip etmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmasını büyük bir sevinçle karşılamış kendi mücadelesine rehber etmiştir.

Atatürk’ün ortaya koyduğu fikirler, Türkiye Cumhuriyeti’ni üzerine bina ettiği temeller hala günceldir ve geleceğimiz için yol göstericidir.

Büyük Önder Atatürk’ün milli egemenliği, karşısında zincirlerin eridiği, taç ve tahtların battığı bir nur olarak nitelemesi boşuna değildir.

Bir kez daha Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve şükranla anıyor, bizler için gösterdiği yoldan asla dönmeyeceğimizi, Atatürkçülüğü rehber kabul etmeye devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.