1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “AYRI AYRI GÖRÜŞME POLİTİKASI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ”
EROĞLU: “AYRI AYRI GÖRÜŞME POLİTİKASI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ”

EROĞLU: “AYRI AYRI GÖRÜŞME POLİTİKASI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Maraş’ın ancak müzakereler olumlu bir şekilde seyrettiği takdirde son aşamada toprak başlığı altında ele alınabileceğini söyledi.

A+A-

“(MARAŞ KONUSU) TOPRAK BAŞLIĞI ALTINDA SON AŞAMADA ELE ALINABİLİR”

“KOMUTANLIĞIMIZIN BU KONUYU (TOMA) BİR DAHA DEĞERLENDİRMESİ GEREKİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Maraş’ın ancak müzakereler olumlu bir şekilde seyrettiği takdirde son aşamada toprak başlığı altında ele alınabileceğini söyledi.

Eroğlu, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) konusunda da, “Gerek siyasi parti, gerekse demokratik kuruluşların bu denli tepki koyduğu bir ortamda komutanlığımızın bu konuyu bir daha değerlendirmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

MARAŞ, TOPRAKLA BİRLİKTE…

Bir kabulünde soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının Maraş önerisinin New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile yapacağı görüşmede masaya getirilmesini beklediğini ancak Kıbrıs Türk tarafının konuyla ilgili tavrının açık olduğunu kaydetti.

Maraş’ın toprak konusu olduğunu, toprak konusunun da müzakere başlıklarından biri olduğunu belirten Eroğlu, “Ayrı ayrı görüşme politikası içerisinde değiliz” dedi.

Müzakerelerin olumlu seyretmesi ve son aşamada toprak konusunun da ele alınmasını temenni eden Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’in Güney Kıbrıs’taki ekonomik sorunları unutturmak için Maraş konusunu gündeme getirmiş olabileceğini söyledi.

MARAŞ VAKIF MALI

Maraş’ın vakıf malı olduğu görüşü hakkında değerlendirme istenmesi üzerine Eroğlu, vakıf mallarının devredilemez olmasına rağmen İngiliz Müstemleke döneminde Abdullah Paşa Vakfı, Lala Mustafa Paşa Vakfı ile Bilal Ağa Vakfı’na ait malların tapusunun Kıbrıslı Rumlara çevrildiğini söyledi.

Vakıf mallarının devredilemeyeceğini, bir vakıf malının devredilmesi zorunlu olursa söz konusu vakıf malının ancak eşit değerdeki başka bir mülk ile değiştirilebileceğini vurgulayan Eroğlu, “İngiliz müstemleke döneminde maalesef vali istediği şekilde talimatlar vermiş ve tapular Rumlara geçmiştir. Onun için biz Taşınmaz Mal Komisyonu’na vakıfların da iştirakini sağladık” dedi.

TOMA

Eroğlu, ülkeye Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) gelmesi konusu ile ilgili olarak da, “Gerek siyasi parti, gerekse demokratik kuruluşların bu denli tepki koyduğu bir ortamda komutanlığımızın bu konuyu bir daha değerlendirmesi gerekir. Bu kadar tepki içerisinde bir halk, çeşitli kurum ve kuruluş varsa; komutanlığımızın bunu en iyi şekilde bir kez daha gözden geçirmesi, değerlendirmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.