1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “AZERBAYCAN İLE DİREKT UÇUŞ OLMAMASI EKSİKLİK”
EROĞLU: “AZERBAYCAN İLE DİREKT UÇUŞ OLMAMASI EKSİKLİK”

EROĞLU: “AZERBAYCAN İLE DİREKT UÇUŞ OLMAMASI EKSİKLİK”

Eroğlu, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak amacıyla,

A+A-

“AZERBAYCAN İLE DİREKT UÇUŞ OLMAMASI EKSİKLİK”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’de bulunan  Azerbaycan Milletvekili Khanhüseyin  Kazımlı, Uganda Milletvekili  Katoto Hatbiw ve Kırgızistan Milletvekili  Anarbek Kalmatov’u kabul etti.

Azerbaycan Milletvekili Khanhüseyin  Kazımlı ziyarette, KKTC ve Azerbaycan arasında parlamentolararası dostluk grubu kurulması önerisinde bulundu ve KKTC ile Azerbaycan halkının dertlerinin, kederlerinin, sevinçlerinin  bir olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Azerbaycan’ın kardeş ülke olduğunu, iki halkın bir birine benzediğini söyledi.

Azerbaycan’ın geliştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Eroğlu, Rusya idaresinden sonra şimdi Azerbaycan’da yaşamın daha iyi noktada olduğunu belirtti.

Karabağ meselesinin Azerbaycan’ın kanayan yarası olduğunu kaydeden Eroğlu, bu sorunun çözümüyle KKTC ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin daha iyi bir noktaya gelebileceğini dile getirdi.

KKTC ile Azerbaycan arasında parlamentolararası dostluk grubu kurulmasından en çok kendilerinin memnuniyet duyacağını söyleyen Eroğlu, KKTC ile Azerbaycan arasında direkt uçuş olmamasının da bir eksiklik olduğunu belirtti. Eroğlu, direkt uçuşlar için engelin Karabağ meselesi olabileceğini da ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.