1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: "BAŞBAKAN VE EKİBİNE GÜVENİYORUM"
EROĞLU: "BAŞBAKAN VE EKİBİNE GÜVENİYORUM"

EROĞLU: "BAŞBAKAN VE EKİBİNE GÜVENİYORUM"

SİBEL SİBER BAŞKANLIĞINDAKİ KABİNE 4 CTP-BG, 3 DP-UG VE 3 TDP’Lİ BAKANDAN OLUŞUYOR

A+A-

EROĞLU: “ BAŞBAKANA VE EKİBİNE GÜVENİYORUM…ZOR BİR ZAMANDA ZOR BİR GÖREV ÜSTLENDİ”

SİBER: “KISA DÖNEMDE YAPABİLECEKLERİMİZİN EN İYİSİNİ, TEMİZ SİYASET VE YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTME ÇABASINI KARARLILIKLA YÜRÜTEREK HALKA EN GÜZELİ, EN İYİYİ VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen CTP-BG, DP-UG ve TDP’nin oluşturduğu Sibel Siber başkanlığındaki Geçici Hükümet Cumhurbaşkanı’na sunuldu.

Cumhuriyet Meclisi’nde üç partinin yaptığı toplantıda kabine üyeleri üzerinde mutabakata varılmasının ardından hükümeti kurmakla görevlendirilen CTP-BG Milletvekili Sibel Siber saat 13.00’de Cumhurbaşkanlığı’na giderek Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Bakanlar Kurulu listesini sundu.

Başbakan Sibel Siber başkanlığında 4 CTP-BG, 3 DP-UG ve 3 TDP şeklinde oluşturulan geçici hükümet şu isimlerden oluşuyor:

“CTP-BG; Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar.

DP-UG; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay Ahmet Raşit, Sağlık Bakanı Dr. Nuri Gökşin”

TDP; Milli Eğitim,Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı.”

EROĞLU: “BAŞBAKAN VE EKİBİNE GÜVENİYORUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Sibel Siber’in Bakanlar Kurulu listesini sunmasının ardından yaptığı konuşmaya, “Hayırlısı olsun” diyerek başladı.

Başbakanın kısa zamanı iyi değerlendirerek, ülkedeki düzeni ve güveni sağlayacağına olan inancının tam olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, insanların seçime huzur içinde gitmesinin önemine dikkat çekerek, seçimin yakın olduğunu hatırlattı.

Siyasi partilerin hazırlanması, seçim kampanyalarının yapılması ve halkın sandığa gitmesinin bir demokratik hareketi ve insanların demokratik haklarını kullanmalarını sağlayacağını belirten Eroğlu, “Temennim seçimlerin huzur içinde, demokratik kurallar içerisinde geçmesidir. Kırgınlıklar değil demokratik haklarını kullanan vatandaşların huzur içerisinde yeni bir oluşumu gerçekleştirmesidir” dedi.

Bu konuda Başbakana ağır görevler düşeceğini ifade eden Eroğlu, siyasi partiler seçimle uğraşırken Başbakan’ın süreyi en iyi şekilde değerlendirerek, KKTC halkının ihtiyaçları doğrultusunda icraatlar ortaya koyması gerekeceğini kaydetti.

“Bir güvensizlik ortamı seçimleri de etkiler” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Başbakana ve ekibine güveniyorum” ifadesini kullandı.

Başbakana başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, zor bir zamanda zor bir görev üstlenen Başbakana yardımcı olmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

SİBER: “SİYASETE VE SİYASETÇİYE OLAN GÜVENİN TAZELENMESİ BİZİM EN BÜYÜK ARZUMUZ”

Başbakan Sibel Siber de,  kısa dönemde hükümeti devralmakta olduklarına dikkat çekerek, bu kısa dönemde yapabileceklerinin en iyisini, temiz siyaset ve yaşam kalitesini yükseltme çabasını kararlılıkla yürüterek, halka en güzeli, en iyiyi vermeye çalışacaklarını söyledi.

Kısa dönemde bu hükümetin başarısı ve vereceği mesajın toplum için motivasyon kaynağı olacağını ifade eden Siber, “Özellikle siyasete ve siyasetçiye olan güvenin tazelenmesi bizim en büyük arzumuz olacaktır” dedi.

KABİNE AÇIKLAMASI…”HER BİR BİREYİN HÜKÜMETİ”

Kabulün ardından Başbakan Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığında basına kabine hakkında bilgi verdi.

Kabineyi okuyan Sibel Siber, oluşturulan hükümetle kısa bir dönem, halka hizmet vereceklerini kaydederek, kabinenin üç partinin uzlaşısıyla kurulan bir hükümet olduğunu ancak tüm halkın hükümeti olacağını ifade etti.

Siber, “Hükümet her bir bireyin hükümeti olacak. Temiz şeffaf ve düzgün halkın yaşam kalitesini yükseltmek için uğraşan, çaba gösteren, yapabileceğinin azamisini yapmaya çalışan bir hükümet modeli olacak” dedi.

Bundan sonraki hükümete de, geçiş döneminde iyi bir hükümet modeliyle hükümeti teslim etmek istediklerini ifade ederek, herkese teşekkür etti.

SİBEL SİBER KİMDİR?

Dr. Sibel Siber, 1960 yılında Lefkoşa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kıbrıs’ta tamamladı.

1983 yılında, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1987 yılında Şişli Etfal Hastanesi’nde İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlamasının ardından, aynı yıl Kıbrıs’a dönerek Lefkoşa’da özel kliniğinde çalışmaya başladı.

1989 yılında burslu olarak ABD’de Virginia Üniversitesi’nde Diyabet ve Endokrinoloji eğitimi gördü.

2000 yılında Fullbright burslusu olarak ABD’de Chicago Rush Üniversitesi’nde Romatizmal Hastalıklar eğitimi aldı.

2009 yılı genel seçimlerinde CTP-BG’den Lefkoşa milletvekili seçildi ve halen bu görevine devam etmektedir.

İki yıl süreyle, yerel bir gazetede haftalık köşe yazıları yazdı. 2011 yılında, “Düşlerim Düşüncelerim” isimli denemelerden oluşan bir kitabı yaymlandı. Evli ve 2 çocuk annesidir.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.