1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, BAYRAM MESAJINDA “BARIŞ” VE “SÜKUNET” TEMENNİ ETTİ
EROĞLU, BAYRAM MESAJINDA “BARIŞ” VE “SÜKUNET” TEMENNİ ETTİ

EROĞLU, BAYRAM MESAJINDA “BARIŞ” VE “SÜKUNET” TEMENNİ ETTİ

Eroğlu, Kurban Bayramı mesajında, İslam alemi başta olmak üzere tüm Dünya’nın bir an önce barış ve sükunet içine girmesi,

A+A-

EROĞLU: “RUM KOMŞULARIMIZA, BİR AN ÖNCE KIBRIS’TA VAR OLAN GERÇEKLERDEN HAREKETLE BİR ANTLAŞMA YAPMAYI, BÖLGEYE ÖRNEK OLMAYI TEKLİF EDİYORUZ”

“UYUŞTURUCU VE ALKOL BAĞIMLILIĞINDAN GENÇLERİN UZAK TUTULMASI BAŞLICA KONU OLMALI.. TRAFİK KAZALARININ ÖNLENEBİLMESİ İÇİN HERKESE SÜREKLİ UYARI YAPMA, DENETLEME GÖREVİ DÜŞÜYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurban Bayramı mesajında, İslam alemi başta olmak üzere tüm Dünya’nın bir an önce barış ve sükunet içine girmesi, var olan çatışmaların durması, sorunlara müzakereler ve karşılıklı anlayışla çözüm aranması temennisinde bulundu.

Çatışmalardan çok çeken bölge insanının “demokratik gelişme”, “kaynaklarını kendi istediği doğrultuda kullanma”, “refah ve huzur içinde yaşamanın” hakkı olduğuna işaret eden Eroğlu, Kıbrıs Türk halkı olarak, Rum komşularına, bir an önce Kıbrıs’ta var olan gerçeklerden hareketle bir antlaşma yapıp, bölgeye örnek olma önerisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Kurban Bayramı’nın diğer milli ve dini bayramlar gibi özel bir önemi olduğunu söyledi. Eroğlu, “Bir milleti, toplumu bir arada tutan temel unsurlar belli değerler ve hedeflerde birleşmek, sevince ve kedere ortak olabilmektir.
Bayramlar, bizleri bu doğrultuda kaynaştıran günlerdir ve anlamına uygun bir şekilde kutlanmasında büyük toplumsal fayda vardır” dedi.

Eroğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, çok daha iyi bir noktada olabilirdi ancak Rum komşularımızın tutumu ve geçirdiğimiz bazı sıkıntılar göz önünde bulundurulursa kat ettiğimiz mesafe ile demokrasi, siyasi ve ekonomik açılardan pek çok ülkenin önünde yer aldığımız açıktır” şeklinde devam etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bölgede yaşanan sıkıntılara işaret ederek,  hiç hak etmediği halde İslam dini ile terörizmi örtüştürme gayreti içinde olunmasının ve İslam diniyle hiç alakası olmayan,
olmaması gereken bazı unsurların şu veya bu nedenle sözde İslam adına teröre başvurmasının üzücü olduğunu belirtti.

Eroğlu, şöyle devam etti:

“Çok acıdır ki yaratılan bazı suni nedenlerle Müslüman, Müslüman’ın canına kıyabilmekte, mezhep çatışmasından medet umanlar zemin bulabilmektedir. En samimi dileğimiz İslam alemi başta olmak üzere tüm Dünya’nın bir an önce barış ve sükunet içine girmesi, var olan çatışmaların durması, sorunlara müzakereler ve karşılıklı anlayışla çözüm aranmasıdır. Bölge insanı çatışmalardan çok çekmiştir. Demokratik gelişme, kaynaklarını kendi istediği doğrultuda kullanma, refah ve huzur içinde yaşama bu bölge insanının da hakkıdır.

Biz Kıbrıs Türk halkı olarak bu yönde üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Nitekim bu anlayışımızdan dolayı Rum komşularımıza bir an önce Kıbrıs’ta var olan gerçeklerden hareketle bir antlaşma yapmayı, bölgeye örnek olmayı teklif ediyoruz. Talebimiz, uğraşımız 50 yılı aşkın bir süredir devam eden Kıbrıs sorununu bir an önce makul, yaşayabilir bir antlaşma ile geride bırakmaktır”

Kıbrıs konusunda çabalar devam ediyor diye her şeyi Kıbrıs konusuna bağlamanın doğru olmadığını kaydeden Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının daha yüksek bir yaşam kalitesine ulaşması, ekonomi, sağlık, eğitim ve adalet alanlarındaki sorunların hiç bir mazeretin ardına saklanmadan ve ertelemeye başvurmadan geride bırakılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Giderek yaygınlaştığı iddia edilen uyuşturucu ve alkol bağımlılığından gençlerin uzak tutulmasının başlıca konu olması gerektiğini kaydeden Eroğlu, “Aksi takdirde geleceğimizi ciddi bir tehlike beklemektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, herkesi üzen trafik kazalarının önlenebilmesi için başta polis, devlet yöneticileri, aileler, öğretmenler olmak üzere herkese sürekli uyarı yapma, denetleme görevleri düştüğünü belirtti.

Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkına ve Devletimizin yüceleceğine inancım tamdır. Gelecek, birliğimizden-beraberliğimizden kaynaklanan gücümüz, yetişmiş insan gücümüze dayanan bilgi seviyemiz, tarihsel süreç içinde kazandığımız azimkar karakterimiz, Anavatan Türkiye ile olan kopmaz bağlarımız sayesinde bizimdir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.