1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
EROĞLU, BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU, BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU, BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu 20 Temmuz kutlamaları çerçevesinde Adada bulunan Murat Hazinedar başkanlığındaki Beşiktaş Belediyesi heyetini kabul etti.

Heyette Beşiktaş Belediyesi Meclis üyelerinin yanı sıra, muhtarlar ve muharip gaziler de yer aldı.

HAZİNEDAR

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar heyet olarak Kıbrıs Türklerinin Rum tarafı ve Yunanistan’la yaşadığı sıkıntılı sürecin atlatılmasında dönüm noktası olan 20 Temmuz’da Adada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kardeş şehir Güzelyurt ve Girne Belediye Başkanlarının kendilerini otelde ziyaret ettiğini kaydeden Hazinedar, KKTC’de 3 gün geçireceklerini belirtti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da sandıktan yeni çıkan belediye yönetimi ve muhtarları kutlayarak, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türkleri için en önemli bayramlardan olduğunu söyledi.

20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı’nın yapılmamış olması halinde Kıbrıslı Türkleri toplu mezarların beklediğinin EOKA B’nin ve Yunan cuntasının planlarında yer aldığını anlatan Eroğlu, Kıbrıs’taki çatışmalar sırasında birçok Rumun da Yunanlılar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Eroğlu, Barış Harekâtının hem Kıbrıslı Rumlar ve Yunanistan’a barış hem de Kıbrıslı Türklere özgürlük getirdiğinivurgulayarak, Kıbrıslı Türklerin kendi egemenliği ve TSK güvencesinde bir devlet kurduğunu bir demokrasiye, parlamenter sisteme sahip olduğunu söyledi.

Kabulde Hazinedar Eroğlu’na Necdet Sakaoğlu’nun “Güle Güle Çocuklar: Atatürk’ün Beşiktaş Günleri” isimli kitabını da takdim etti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.