1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, “BİSİKLET İLE BARIŞ TURU” ETKİNLİĞİNE KATILAN HEYETİ KABUL ETTİ
EROĞLU, “BİSİKLET İLE BARIŞ TURU” ETKİNLİĞİNE KATILAN HEYETİ KABUL ETTİ

EROĞLU, “BİSİKLET İLE BARIŞ TURU” ETKİNLİĞİNE KATILAN HEYETİ KABUL ETTİ

Eroğlu, bir devlette olması gerekenlerin hepsinin KKTC’de bulunduğunu,

A+A-

EROĞLU: “BM’NİN TANINMAMIZI ENGELLEMESİ BİR YANA, AYRICA BİZE AMBARGO UYGULANMASI, BU ZAMANDA, BU ÇAĞDA İNSANLIK AYIBIDIR”

“KIBRIS TÜRK HALKININ ‘BARIŞ İÇİN BİSİKLET TURU’ GİBİ ETKİNLİKLERE İHTİYACI VAR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir devlette olması gerekenlerin hepsinin KKTC’de bulunduğunu, ancak buna rağmen dünyanın KKTC’yi tanımadığını belirterek, “BM’nin tanınmamızı engellemesi bir yana, ayrıca bize ambargo uygulanması, bu zamanda, bu çağda insanlık ayıbıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının “Barış İçin Bisiklet Turu” gibi etkinliklere ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Bisiklet ile Barış Turu” etkinliğine katılan heyeti kabul etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin düzenlediği etkinliğe katılan heyete, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Dışilişkiler Amiri Serdar Bozatlı eşlik etti.

BOZATLI

Kabulde ilk sözü alan  Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Dışilişkiler Amiri Serdar Bozatlı, “Bisiklet ile Barış Turu” hakkında Cumhurbaşkanı Eroğlu’na bilgi verdi.

Bozatlı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin düzenlediği etkinliğin, 9 Temmuz’da İstanbul Taksim’den başladığı anımsatarak, etkinliğin KKTC ayağının ise yarın gerçekleştirileceğini söyledi.

Heyette, Türkiye, Rusya ve KKTC’den olmak üzere 30 bisikletçi bulunduğuna dikkat çeken Bozatlı, bunların arasında milli sporcular, gaziler ve Balkan şampiyonu olan sporcular olduğunu belirtti.

Bozatlı, etkinliğin amacının KKTC’nin tanınmasına katkı koymak ve ambargoların kaldırılması için farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, barış için bisiklet turu düzenlenmesi ve bunun KKTC’de sonlanmasının önemine dikkat çekti.

Etkinliğin hem spor camiası için örnek teşkil edeceğini, hem de KKTC’yi dış dünyaya tanıtacak mesajların verilmesi bakımından ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, etkinliğe katılan tüm bisikletçilere teşekkür etti.

Heyete Kıbrıs sorunu hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs’ta yaşayabileceğine inandıkları bir anlaşma için yıllardır uğraş verdiklerini anlattı.

“MÜZAKERELERİ HALA BİR ANLAŞMAYLA SONUÇLANDIRAMADIK”
 
Kıbrıs’ta, Kıbrıs Türk halkının Barış Harekatı’nın galibi olmasına rağmen, iki halkın barış içinde yaşayabileceği bir anlaşma arayışı içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, ancak müzakereleri hala bir anlaşmayla sonuçlandıramadıklarını söyledi.

Kıbrıs’ta 1974 yılından bu yana Türkler ve Rumların iki ayrı devlet olarak yaşadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıslı Türklerin, 15 Kasım 1983’te kurulan KKTC devleti çatısı altında huzur ve güven içinde yaşadıklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varlığı ve KKTC’nin kendi ordularının güvencesinde huzur içinde yaşadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta 2003 yılında kapıların açılmasıyla karşılıklı gidiş-gelişler ve ülkede barış olduğunu, iki halkın temas edebildiğini anlattı.

“TEMENNİMİZ KIBRIS TÜRK HALKINI MEMNUN EDECEK BİR ANLAŞMA”

Temennilerinin Kıbrıs Türk halkını memnun edecek bir anlaşmaya varmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1974 öncesine dönülmeyecek bir anlaşmayla Kıbrıs Türk halkının geleceğini garanti altına almak, Türkiye’nin menfaatlerini gözetmenin asli görevleri olduğunu söyledi.

“Biz dilimizle maalesef dünyaya gerçeği kabullendiremedik” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bu sebeple “Barış İçin Bisiklet Turu” gibi etkinliklere ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

KKTC’nin ulaşım, ekonomik ambargoları yanında bir de spor ambargosu altında olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, Avrupa’dan gelen uçakların direkt KKTC’ye gelememesini insanlık ayıbı olarak niteledi.

“İNSANLIK AYIBI”

Bir devlette olması gerekenlerin hepsinin KKTC’de bulunduğunu, ancak buna rağmen dünyanın KKTC’yi tanımadığını belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  “BM’nin tanınmamızı engellemesi bir yana, ayrıca bize ambargo uygulanması, bu zamanda, bu çağda insanlık ayıbıdır” dedi.

Rum tarafının müzakere masasındaki tutumuna da değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türk tarafının anlaşma için her türlü esnekliği gösterdiğini, ancak Kıbrıs Türk halkının geleceğini de garantiye almak gerektiğini kaydetti.

Rum tarafının AB’ye girdikten sonra anlaşmaya ihtiyacı olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Avrupa Birliği ve BM’den Rum tarafını anlaşmaya zorlayacak bir hareket de göremediklerini söyledi.

Anlaşma olacaksa bu yıl içinde olması konusunda sürekli Rum tarafına çağrı yaptıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, görüşmelerin 1968’den bu yana devam ettiğini anımsattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.