1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU, BİSİKLET SEVENLER DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ
EROĞLU, BİSİKLET SEVENLER DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

EROĞLU, BİSİKLET SEVENLER DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bisiklet Sevenler Derneği Başkanı Hüseyin Akcan ile beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bisiklet Sevenler Derneği Başkanı Hüseyin Akcan ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Eroğlu, tüm dünyada bisiklet yollarının yaygınlaştığını belirterek, özellikle şehir içinde trafik sıkışıklığı yaşandığı zamanlarda bunun kolaylık sağlayabileceğini söyledi. Eroğlu, bisiklet yollarının yaygınlaşmasıyla, ülkeye gelen turistlerin tarihi alanları gezerek görmelerinin tanıtıma da katkı yapabileceğini kaydetti.

Akcan da derneklerinin Avrupa Bisikletçiler Federasyonuna (ECF) üye olduğunu, bu amaçla ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydetti. Uluslararası bisiklet yollarını gösteren haritada Kuzey Kıbrıs’a yer verilmediğini söyleyen Akcan, amaçlarının haritanın ülkeden geçmesi olduğunu belirtti. Akcan, bisiklet yollarını takip eden turistlerin tarihi yerleri görmesinin tanıtım açısından önemli olacağını ifade etti. Rumların üyelikle ilgili toplantıya katılmadıklarını ve Yunanistan’ın da aleyhlerinde konuşma yaptığını anlatan Akcan, bunlara rağmen üye olmayı başardıklarını söyledi.

Ülkede bisiklet yolları yapılması ve yaygınlaşması adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Akcan, maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.