1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU-DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ
EROĞLU-DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

EROĞLU-DAVUTOĞLU GÖRÜŞMESİ

Eroğlu, müzakerelerle ilgili, Kıbrıs Türk tarafı ile Türkiye yetkililerinin her zaman temas içerisinde olduklarını, bundan sonra da işbirliğinin devam edeceğini vurguladı

A+A-

EROĞLU, MÜZAKERELERLE İLGİLİ, TC YETKİLİLERİYLE TEMAS VE İŞBİRLİĞİNİN DEVAM EDECEĞİNİ VURGULADI

DAVUTOĞLU, MÜZAKERELERİNDE KAT EDİLEN İLERLEME VE ULUSLARARASI TOPLUMUN ÇÖZÜME İLGİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ AÇISINDAN ZİYARETİN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakerelerle ilgili, Kıbrıs Türk tarafı ile Türkiye yetkililerinin her zaman temas içerisinde olduklarını, bundan sonra da işbirliğinin devam edeceğini vurguladı.

Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanması gayreti içerisinde olduğuna işaret eden Eroğlu, “Karşı tarafın da ayni düşünce içerisinde olması halinde bir sonuç alabileceğiz” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs müzakerelerinde  kat edilen ilerlemeyi ve uluslararası toplumun Kıbrıs sorununun çözümüne olan ilgisinin değerlendirilmesi açısından ziyaretin önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, günübirlik ziyaret için KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 13:00’te başlayan görüşmede, Kıbrıs Türk Müzakereci Kudret Özersay ve TC Dışişleri Müsteşarı Feridun Hadi Sinirlioğlu da hazır bulundu.

DAVUTOĞLU

Ahmet Davutoğlu kabulün başında yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunmaktan ve Soma maden faciası konusundaki desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’na teşekkür etti. 

Kıbrıs Müzakerelerinde  kat edilen ilerlemeyi ve uluslararası toplumun Kıbrıs sorununun çözümüne olan ilgisinin değerlendirilmesi açısından ziyaretin önemli olduğunu kaydeden Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını da getirdiğini kaydetti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, Davutoğlu’nu KKTC’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Soma’daki kazanın Kıbrıs Türk halkını da oldukça üzdüğünü, ülkede iki günlük yas ilan edildiğini ifade etti.

Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise Eroğlu,  müzakerelerle ilgili, Kıbrıs Türk tarafı ile TC yetkililerinin her zaman temas içerisinde olduklarını bundan sonra da işbirliğinin devam edeceğini kaydetti.

Kıbrıs Türk tarafının müzakerelerin olumlu bir şekilde sonuçlanması gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Eroğlu, “Karşı tarafın da ayni düşünce içerisinde olması halinde bir sonuç alabileceğiz. Sizin desteğinize her zaman olduğu gibi ihtiyacımız ver” dedi.

Eroğlu Türkiye ile yapılan işbirliğinin, Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığını göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade etti.

Kabulün ardından Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve TC yetkililerinin de katılacağı çalışma yemeğine geçilecek.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun çalışma yemeğinden sonra basına açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.