1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU-DOWNER GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI
EROĞLU-DOWNER GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI

EROĞLU-DOWNER GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Kıbrıs çözüm sürecinde gizlilik gerektiren bir döneme girildiğini söyledi.

A+A-

DOWNER:“ŞİMDİ GİZLİLİK GEREKEN BİR DÖNEMDİR”

DOWNER, “DAVUTOĞLU NEREYE GİDERSE OLUMLU BİR ETKİ YARATIR”

DOWNER GÜVENLİK KONSEYİ’Nİ OCAK AYINDA BİLGİLENDİRECEK

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Kıbrıs çözüm sürecinde gizlilik gerektiren bir döneme girildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına açıklama yapan Downer,  görüşmede Kıbrıs müzakerelerini gözden geçirdiklerine işaret ederek “Şimdi gizlilik gereken bir dönemdir, konuyla ilgili bir tartışmaya girmek istemiyorum” dedi

Yeni yıl ve Noel için Avustralya’ya gitmek üzere bu akşam adadan ayrılacağını belirten Downer, günün birinde Kıbrıs sorununun çözüme ulaştırılacağına olan inancını belirtti.

TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yarın KKTC’ye yapacağı ziyaretin sürece olumlu etki yapacağına inandığını da kaydeden Downer, “Davutoğlu nereye giderse olumlu bir etki yaratır” dedi.

Downer, gelecek hafta içerisinde de adadaki BM ekibinin iki tarafla temaslarını sürdüreceğini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin, Kıbrıs’taki Birleşmiş Miletler Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasını muhtemelen 20 Ocak’ta başlayan haftada görüşeceğine işaret eden Downer, bunun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini Kıbrıs çözüm süreci hakkında bilgilendirmek açısından da iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.