1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU DÜNYA PROJE OLİMPİYATLARINDA 3. OLAN DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİ KABUL ETTİ
EROĞLU DÜNYA PROJE OLİMPİYATLARINDA 3. OLAN DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU DÜNYA PROJE OLİMPİYATLARINDA 3. OLAN DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Uluslararası Dünya Proje Olimpiyatlarında 3. olan Doğu Akdeniz Doğa Koleji öğrencileri ile okul müdürü ve proje öğretmenini kabul etti.

A+A-

Kabulde konuşan Doğu Akdeniz Doğa Koleji Müdürü Beran Tanseloğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun huzurunda olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Öğrencilerinin I-Sweeep  Proje Olimpiyatlarında dünya üçüncülüğü elde ettiğini söyleyen  Tanseloğlu, çocukların geçen ay katıldığı bu bilim yarışmasında KKTC’yi ve okullarını gerçekten çok iyi bir dereceyle temsil ettiğini ifade etti.

Öğrencilerin aylarca süren bir ön çalışma ve çeşitli elemelerden sonra Amerika’ya giderek sınava katılma şansı elde ettiklerini dile getiren Tanseloğlu, çok iyi bir performans sergilediklerini kaydetti.

Kolej öğrencilerinin de bu tür uluslararası olimpiyatlarda ülkeyi temsil etmelerinin büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Tanseloğlu, diğer devlet okulları ve kolejlerin de olimpiyatlara katılarak başarılı olmasını diledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, bu başarıdan dolayı hem okulu hem de öğrencileri kutladı.

Aldıkları eğitime dayalı olarak çocukların kendilerini geliştirdiklerini belirten Eroğlu, bu özelliklerini uluslararası bir organizasyonda ortaya koymalarının KKTC için önemli ve onur verici olduğunu vurguladı.

Bu gibi yarışların bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Eroğlu,  bu olimpiyatlara katılmanın başlı başına bir onur olduğunu, dereceye girmenin de fevkalade hoş olduğunu dile getirdi.

Başarılarından dolayı öğrencilerle öğretmenlere ve okula teşekkürlerini sunan Eroğlu, bunun bir başlangıç olduğunu ve devamının geleceğini düşündüğünü söyledi.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.