1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: “EKİM AYINDA ARTIK DEMEK Kİ MASADAN KAÇMA DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK”
EROĞLU: “EKİM AYINDA ARTIK DEMEK Kİ MASADAN KAÇMA DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK”

EROĞLU: “EKİM AYINDA ARTIK DEMEK Kİ MASADAN KAÇMA DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK”

CUMHURBAŞKANI EROĞLU EMEKLİ MÜCAHİTLERİ KABUL ETTİ

A+A-

DİREKTÖR EMEKLİ MÜCAHİTLERİN TALEPLERİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ekonomik sorunlarını bahane ederek müzakere masasına gelmeyen Rum tarafının, Ekim ayında masadan kaçmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Eroğlu, Mayıs ayında yapılan Genel Kurulda yeniden Emekli Mücahitler Derneği Başkanlığına getirilen Mehmet Salih Direktör ve yeni oluşan Yönetim Kurulunu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, emekli mücahitlerin ulusal davada verdiği desteğin, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmelerde elinin güçlü kalmasında fevkalade önemli olduğunu söyledi.

Milli davayı kazanmak ve Kıbrıs Türk halkının haklılığını duyurmak açısından verilecek desteğin devamının önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, uğraşlarının Kıbrıs Türk halkının haklılığını duyurmak yönünde olduğunu vurguladı.

Müzakerelerde anlaşmaya yanaşmayan Kıbrıs Rum tarafının her iki halkın kabul edebileceği ve huzur içerisinde yaşayabileceği bir anlaşma için niyet göstermesini temenni eden Eroğlu, “mühim olan bu devlete sahip çıkmak, ve bu devletin temsilcisi olarak müzakere masasında yer almak” dedi.

“Kıbrıs’ta haklılığımızı ortaya koymak ve halkımızın beklentileri doğrultusunda bir anlaşmaya varmak bizim esas hedeflerimizin başında geliyor” diyen Eroğlu bir anlaşmaya varmak için mevcut müzakere sürecinin son şans olabileceğinin altını çizdi..

Eroğlu, “Haklarımızı masada bırakarak bir anlaşma yaparsak size getireceği bir şey olmaz. Mühim olan haklılığımızı tescil ettirerek bir anlaşmaya varmaktır. Bu mümkün mü değil mi? Biz kısa sürede müzakerelere başlayalım derken Rum ekonomik sorunları bahane göstererek zamana oynadılar, Ekim ayında artık demek ki masadan kaçma diye bir şey kalmayacak” dedi.

Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin Kıbrıs Türk tarafının kırmızı çizgisi olduğunu, müzakerelerde bir antlaşma noktasına henüz gelinmediği için bu konunun da görüşülmeye başlanmadığını kaydeden Eroğlu,  “Eğer niyet varsa anlaşılabilir. Ama sadece kendi halkının menfaatlerini ve hep almayı düşündüğü sürece anlaşma zor” dedi.

DİREKTÖR

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, derneğin siyasi bağı olmayan partiler üstü bir kurum olduğunu belirtti ve Eroğlu’na derneğin taleplerini iletti.

Direktör, derneğin olağan genel kurulunda alının kararlar doğrultusunda, emeklilerden yapılan kesintilerin iade edilmesini ve Milli Mücadele Madalyası verilecek kişilerin, “müracaat yöntemi yerine” Asal Şube tarafından tespit edilmesini istediklerini kaydetti.

Direktör ayrıca  emekli mücahitlerin elindeki “mücahit ve eşdeğer puanların” değerlendirilmesi için bir düzenleme yapılmasını talep etti.

 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.