1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, ERENKÖY MÜCAHİTLER CEMİYETİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
EROĞLU, ERENKÖY MÜCAHİTLER CEMİYETİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU, ERENKÖY MÜCAHİTLER CEMİYETİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Eroğlu, Erenköy direnişinin üzerinden 50 yıl geçtiğini belirterek,

A+A-

EROĞLU: “ERENKÖY DİRENİŞİYLE TARİHİ BİR MÜCADELE SERGİLENDİ VE DÜNYAYA BİR MESAJ VERİLDİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erenköy direnişinin üzerinden 50 yıl geçtiğini belirterek, Erenköy direnişiyle tarihi bir mücadelenin sergilendiğini ve dünyaya bir mesaj söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kutlay Keço başkanlığındaki Erenköy Mücahitler Cemiyeti heyetini kabul etti.

Kutlay Keço kabulde yaptığı konuşmada, Erenköy direnişinin 50. yılı nedeniyle düzenlenecek törene katılacakların erken zamanda kayıt yaptırmaları çağrısında bulundu.

Keço, geçen senelerde törene katılmak için sınırdan geçiş izninin geç duyurulduğunu ve bunun da katılımı etkilediğini söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Erenköy direnişinin üzerinden 50 yıl geçtiğini belirterek, direnişin önemine vurgu yaptı.

Erenköy direnişiyle tarihi bir mücadelenin sergilendiğini ve dünyaya bir mesaj verildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, direnişinin 50. yılının daha renkli gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Yeşilırmak-Pirgo sınır kapısında tören için geçişlerde Rum tarafının bazı engellemeler yaptığını hatırlatarak, her 8 Ağustos’ta bu kutlamaların yapılacağı konusunda anlaşmalar olduğunu dile getirdi.

“Böyle önemli bir günde geçiş yolunda tıkanıklık olması bazı sıkıntılara neden olabilir” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı, BM ile konuya ilişkin temaslar yapacaklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.