1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU: “FEDERASYON BAŞKANI HENÜZ RESMİ BİLGİ AKTARMADI”
EROĞLU: “FEDERASYON BAŞKANI HENÜZ RESMİ BİLGİ AKTARMADI”

EROĞLU: “FEDERASYON BAŞKANI HENÜZ RESMİ BİLGİ AKTARMADI”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “ Kıbrıs Türk halkının Rum yönetimi altına girmeyi kabul etmeyeceğinden emin olduğunu” vurguladı.

A+A-

EROĞLU: “GENÇLER SPOR AMBARGOLARINA MARUZ KALMAMALI AMA BU SORUNU AŞMANIN YOLU RUM TARAFININ BİZİ YÖNETMESİNİ KABUL ETMEK OLAMAZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “ Kıbrıs Türk halkının Rum yönetimi altına girmeyi kabul etmeyeceğinden emin olduğunu” vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Rum Futbol Federasyonu arasında kurulmak istenen ilişki düzeni” hakkındaki ayrıntılı değerlendirmeyi, Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu’ndan tüm bilgileri aldıktan sonra yapmak istediğini ifade eden Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaasiades ve Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu Başkanı’nın iddia ettikleri gibi bir durum varsa bunun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkı için olumlu gelişme olarak nitelenemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Hasan Sertoğlu’na konunun hassasiyeti ve dikkat edilmesi gereken noktalar tarafımdan ifade edilmiştir. Zürih’te yaşanan gelişmeleri basından takip ediyoruz. Henüz Federasyon Başkanı bize herhangi resmi bir bilgi aktarmış değildir. Kamuoyuna yansıyan açıklamalara göre kendisi bir belgeye imza attı, ama bunu kabul edilmez buluyor ve son kararı Genel Kurul’un vereceğini ifade ediyor.

Zürih dönüşü herhalde bizlere durum ve tutumu hakkında bilgi aktaracaktır. Bunun yapılmasının ardından konuyla ilgili daha detaylı ve sağlıklı bir değerlendirme gerek hükümetimiz, gerekse Kıbrıs görüşmelerini halkımızdan aldığımız yetki ile yürüten Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler de yapacağız.”

“GENÇLER SPOR AMBARGOLARINA MARUZ KALMAMALI AMA BU SORUNU AŞMANIN YOLU RUM TARAFININ BİZİ YÖNETMESİNİ KABUL ETMEK OLAMAZ”

Kıbrıs Türk halkının haklı olduğunu, gençlerin dünyaya açılması ve spor ambargolarına maruz kalmaması gerektiğini kaydeden Eroğlu, “Ama bundan kurtulmanın, bu sorunu aşmanın yolu Rum tarafının bizi yönetmesini kabul etmek olamaz” dedi.

Eroğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Bizler Kıbrıs meselesinin geride kalması için yoğun ve samimi bir gayret içindeyiz. Hedefimiz ve istencimiz gelecek yılın ilk çeyreğinde Kıbrıs konusunun artık bir antlaşma ile sonuçlanmasıdır. Durum böyleyken yapılabilecek bazı hatalar bizlere zemin kaybettirir ve tamiri çok zor tahribatlara yol açar.

Ben,  genelde spor ve özelde futbol camiamıza, hata yaparak Kıbrıs Türk halkının geleceğini tehlikeye atmayacakları, bizi görüşme sürecinde zora sokmayacakları, sadece bir kesimin değil toplumun tüm kesimlerinin haklarını gözetecekleri yönünde güveniyorum.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.