1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, FORMUZAL İLE CONSTANTINOV’U KABUL ETTİ
EROĞLU, FORMUZAL İLE CONSTANTINOV’U KABUL ETTİ

EROĞLU, FORMUZAL İLE CONSTANTINOV’U KABUL ETTİ

60 Gagavuz genci tam burslu olarak KKTC’de

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde KKTC’ye gelen Gökoğuz Yeri (Gagavuz) Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ile Meclis Başkanı Dimitri Constantinov’u kabul etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptığı konuşmada, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Gökoğuz Yeri Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ile Meclis Başkanı Dimitri Constantinov’u KKTC’de görmekten onur duyduğu söyledi.

“Cumhurbaşkanı Formuzal ile Meclis Başkanı  Constantinov bizlerin gerçek dostları, ziyaretleri bizi onurlandırıyor” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gagavuz halkına Kıbrıs Türkü’nün sevgi ve selamlarını sundu.

FORMUZAL

Gökoğuz Yeri Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ise Kıbrıs Türkü’nün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak, Gagavuz halkının selamlarını iletti.

“Kan kardeşlerimizin bu büyük bayramında birlikte olmaya geldik” diyen Cumhurbaşkanı  Formuzal, Gagavuz Türkleri’nin Kıbrıs Türkleri ile kardeşlik ve dostluk bağlarının geçmişe dayandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Formuzal, 60 Gagavuz gencinin tam burslu olarak KKTC’de yüksek eğitim görmesinin mutluluk verici olduğunu da belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.