1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU GENÇLERE SESLENDİ... `BARIŞ ADASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ`
EROĞLU GENÇLERE SESLENDİ... `BARIŞ ADASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ`

EROĞLU GENÇLERE SESLENDİ... `BARIŞ ADASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ`

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI...

A+A-

CUMHURBAŞKANI EROĞLU GENÇLERE SESLENDİ:

“SİZ SADECE YARINLARIMIZIN GÜVENCESİ DEĞİL, BUGÜNLERİMİZİN DE EN ÖNEMLİ ŞEKİLLENDİRİCİLERİ, DİNAMİĞİ VE EN DEĞERLİ POTANSİYELİMİZSİNİZ”

“SİZLERE İKİ HALKIN, İKİ DEVLETİN ANLAŞARAK BARIŞ ADASINA DÖNÜŞTÜRDÜKLERİ BİR ‘KIBRIS’ BIRAKMAK İÇİN İYİ NİYETLE ÇALIŞMALARIMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ”

“ANAVATAN TÜRKİYE İLE TAM BİR UYUM İÇİNDE KIBRIS KONUSUNUN MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜRE İÇİNDE BİR SONUCA BAĞLANMASI TEMEL HEDEFİMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, gençlere seslenerek, “Sizlerden aldığım güçle görevimi yapma gayreti içerisindeyim. Sizlere iki halkın, iki devletin var olan gerçekler temelinde anlaşarak barış adasına dönüştürdükleri bir ‘Kıbrıs’ bırakmak için iyi niyetle, yapıcı bir anlayışla, çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Eroğlu, Anavatan Türkiye ile tam bir uyum içinde Kıbrıs sorununun mümkün olan en kısa süre içinde bir sonuca bağlanmasının temel hedefleri olduğunu da vurgulayarak, Rumların da bir an önce aynı anlayışı paylaşmasını ve sonuca ulaşılmasını diledi.

Halkın ve gençlerin sorunlarının farkında olduğunu, özellikle giderek artan işsizlik sorununa çare bulunmasının elzem olduğuna işaret eden Eroğlu, ayrıca pek çok kez ifade ettiği Anayasal ve yasal olarak yapılması gereken çalışmaların bulunduğunu, hükümetin bu konularda atması gereken adımlar olduğunu ifade etti ve “Gelecekten eminim. Kıbrıs Türk halkı mutlaka zorlukları, sıkıntıları aşacak ve Anavatan Türkiye ile el-ele, gönül gönüle, karşılıklı sevgi ve saygı anlayışı ile daha güzel günlere ulaşacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı ve gençlere seslendi.

Eroğlu mesajında, “Büyük devlet adamı, eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 94 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatması, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, ulusumuzun bağımsız ve egemen yaşaması yolunda atılmış en değerli, en önemli adımdır” dedi.

O gün başlayan Kurtuluş Savaşı sayesinde Türk milletinin emperyalizmin prangasından kurtulduğunu, “hasta adam” Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasından güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti noktasına gelindiğini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

“Türk Kurtuluş Savaşı bir çok mazlum millete örnek teşkil etmiş, dünyanın şekillenmesinde önemli rol oynamıştır. Büyük Atatürk ‘benim en büyük eserimdir’ dediği cumhuriyeti, Türk istiklal ve egemenliğini gençlere emanet etmek ve19 Mayıs gibi Türk Devleti’nin kurulmasına, milletin kurtulmasına adım atılan bir tarihi gençlik bayramı haline getirmekle ileri görüşlülüğünü sergilemiş, Türk gençliğine önemli bir görev bırakmıştır.

Kıbrıs Türkü 19 Mayıs’ın mukavemetçi çağdaşlıktan, egemenlikten, özgürlükten yana ruhunu çok iyi saptamış ve kendi Devlet kurma sürecine rehber yapmıştır.

Hepimiz 19 Mayıs 1919 ruhunun idraki içinde olmalı ve egemenliğimize, özgürlüğümüze sahip çıkmalıyız.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, tarihi araştırmanın, öğrenmenin, anlamanın ve anlatmanın başlıca ödevlerinden biri olması gerektiğini ifade ederek, gençlere şöyle seslendi:

“Sevgili gençler; siz sadece yarınlarımızın güvencesi değilsiniz. Siz bugünlerimizin de en önemli şekillendiricileri, dinamiği, en değerli potansiyelimizsiniz. İyi yetişmiş sizler en büyük zenginliğimiz, gücümüzsünüz. Halkımızdan, sizlerden aldığım güçle görevimi yapma gayreti içerisindeyim.

Sizlere iki halkın, iki devletin var olan gerçekler temelinde anlaşarak barış adasına dönüştürdükleri bir Kıbrıs bırakmak için iyi niyetle, yapıcı bir anlayışla, çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Anavatan Türkiye ile tam bir uyum içinde Kıbrıs konusunun mümkün olan en kısa süre içinde bir sonuca bağlanması temel hedefimizdir. Dileriz Rum komşularımız bir an önce bizimle aynı anlayışı paylaşır, gerçekleri kavrar ve sonuca ulaşırız.

Gösterdiğimiz anlayışa, uzlaşmacı yaklaşımlara ve barışçı tutumuna rağmen hala ambargo ve izolasyona tabi tutulmamız,  Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği ve ilgili üçüncü ülkelerden gerekli anlayışı göremememiz  çağdaş  değerler açısından düşündürücüdür.”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, halkın ve gençlerin sorunlarının farkında olduğuna da değinerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mutlaka ekonomik ve sosyal olarak daha da güçlendirilmesi gerektiğini, bu yönde yapılan çalışmaların artırılması ve özellikle giderek artan işsizlik sorununa çare bulunmasının elzem olduğunu vurguladı.

Pek çok kez ifade ettiği üzere Anayasal ve yasal olarak yapılması gereken çalışmalar, hükümetin atması gereken adımlar olduğuna işaret eden Eroğlu, gelecekten emin olduğunu, Kıbrıs Türk halkının mutlaka zorlukları, sıkıntıları aşacağını ve Anavatan Türkiye ile el-ele gönül gönüle, karşılıklı sevgi ve saygı anlayışı ile daha güzel günlere ulaşacağını kaydetti.

Eroğlu, “Hiç şüphem yoktur ki, Kıbrıs Türk gençliği varoluş ve özgürlük mücadelemizin mana ve önemini benimsemiştir ve Büyük Atatürk’ün ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ özdeyişine yürekten bağlıdır” diyerek, Türk ulusunun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını candan kutladığını, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türk ulusunun özgürlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, gazileri şükranla andı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.