1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU “GENÇLERİN BAŞARILARINDAN MUTLULUK DUYUYORUM”
EROĞLU “GENÇLERİN BAŞARILARINDAN MUTLULUK DUYUYORUM”

EROĞLU “GENÇLERİN BAŞARILARINDAN MUTLULUK DUYUYORUM”

YİĞİTCAN “CUMHURİYET KUPASI MÜSABAKASI 2104’ÜN SON MÜSABAKASI”

A+A-

EROĞLU “GENÇLERİN BAŞARILARINDAN MUTLULUK DUYUYORUM”

KKTC Atıcılık Federasyonu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü kapsamında trap-skeet-havalı silahlar ve paralimpik disiplinlerinde düzenlediği müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde gerçekleşen ödül töreninde sporculara ödülleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile KKTC Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan takdim etti.

Etkinlikte ayrıca, 2014 ISSF Dünya Şampiyonası’nda ve 2014 ESC Avrupa Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nda yer alanlar sporcular yanında Türkiye Havalı Silahlar Bahar Kupası, Türkiye Havalı Silahlar Gençlik ve Spor Kupası, 2014 Türkiye Skeet Federasyon Kupası, Türkiye Skeet Kulüplerarası Müsabakası ile Türkiye Skeet Şampiyonaları’nda dereceye giren sporculara da kupa, madalya ve belge verildi.

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan, federasyona bağlı külüplerin yöenticileriyle sporcular katıldı.

Müsabakalar 7-22 Kasım tarihlerinde Özer Boyacı Trap Skeet ve Lefke Poligonu ile Atataürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilmiş ve müsabakalara federasyon üyesi 15 kulübe bağlı 110 atıcı sporcu, takım ve bireysel olmak üzere 5 kategoride yarışmıştı.

EROĞLU “GENÇLERİN BAŞARILARINDAN MUTLULUK DUYUYORUM”

CumhurBaşkanı Derviş Eroğlu törende yaptığı konuşmada, gençlerin atıcılık sporuna olan ilgileri yanında Türk Milli Takımı’ndaki başarılarından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, sporcuları kaydettikler başarılar nedeniyle kutladı.

Ambargolara rağmen bazı spor branşlarında bunun aşıldığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, İtalya ve Fransa’da düzenlenen uluslararası müsabakalara katılan KKTC’li gençlerin ülkeyi başarıyla temsil ettiklerine vurgu yaptı.

Tüm branşlarda ambargonun kalkması ve gençlerin diğer ülke gençleriyle boy ölçüşecek şekilde müsabakalara katılabilmelerini arzuladıklarını ifade eden Eroğlu, başarının yeterli çalışmayla elde edilebileceğini kaydettti.

Hükümet, federasyon ve işçevrelerine sporun altyapısına katkı yapma yönünde görevler düştüğüne işaret eden Eroğlu, sponsorluğun artış göstermesi halinde ülke sporunun gelişecebileceğini belirtti.

YİĞİTCAN “CUMHURİYET KUPASI MÜSABAKASI 2104’ÜN SON MÜSABAKASI”

KKTC Atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan ise Cumhuriyet Kupası müsabakası federasyonun 2014 yılındaki son aktivitesi olduğunu belirterek, bugün düzenledikleri törende müsabakalarda dereceye girenlere ödül vereceklerini kaydetti.

Yiğitcan yaptığı konuşmada federasyonun 2015 yılında düzenleyeceği etkinliklerle yurtdışında katılacağı müsabakalar hakkında bilgi sundu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.