1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, HEKİM OLARAK SAĞLIKLI YAŞAM KONUSUNA DEĞİNDİ
EROĞLU, HEKİM OLARAK SAĞLIKLI YAŞAM KONUSUNA DEĞİNDİ

EROĞLU, HEKİM OLARAK SAĞLIKLI YAŞAM KONUSUNA DEĞİNDİ

hareketsiz yaşam, düzensiz ve dengesiz beslenmenin kalp damar hastalıklarının hazırlayıcısı...

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun himayelerinde, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Kıbrıs Geriatri Vakfı ve Türkiye Diyabet Vakfı ortaklığında, düzenlenen  Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Doğu Akdeniz Kongresi ve Doğu Akdeniz Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu başladı.

Sempozyumun açılış töreni dün akşam Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de katıldığı törenle başladı.

DAÜ Öğretim Üyesi Erkan Dağlı’nın da mini konser verdiği açılış töreninde  Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak’ın “Tek Şahidi Cümbezdi” isimli defilesi ve dans gösterisi de yer aldı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, kongre konusunun önemine dikkat çekerek, düzenleyenleri kutladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğluı bir hekim olarak sağlıklı yaşam konusunda  tavsiyelerde  bulunarak, hareketsiz yaşam, düzensiz ve dengesiz beslenmenin kalp damar hastalıklarının hazırlayıcısı olduğunu kaydetti.

Eroğlu, kongrede sunulacak bildirilerin önemini vurgulayarak, Sağlık Bakanı ve sağlık personelinin kongre sonuç bildirgesinin ardından gerekli adımları atacağına inandığını kaydetti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Güle, büyük bir organizasyon ve çalışma ile çok güzel bir kongre hazırlandığını kaydetti.

Gülle, sağlıkta en önemli unsurun hastanın en hızlı şekilde tedavi edilmesi gibi görünse de esas olanın sağlıklı kalarak hasta olmamak olduğunu belirtti.

Gülle, birçok hastalığın temelinde haraketsiz yaşam, sağlıksız ve bilinçsiz beslenmenin yattığını kaydedeerk, bu açıdan kongrenin konusunun çok anlamlı ve önemli olduğunu vurguladı.

Gülle, kongreye katılacak olan Sağlık Bilimleri öğrencilerinin de düzenli beslenme ve hareketli yaşam vizyonu ve misyonu edinmiş olacaklarına dikkat çekti.

ÖZER

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Özer de, DAÜ olarak kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Özer, DAÜ’nün 35 yıldır insan kaynağı yetiştirmeye ve bilimsel bilgi üretmeye önem veren bir üniversite olduğunu söyledi.

Özer, uluslararası geçerlilik için büyük çaba gösterdikelrini, bir çok programın uluslararası kurumlar tarafından akredite edildiğini ifade etti.

HARUTOĞLU

Uluslararası Kardiyometabolik Sendrom Doğu Akdeniz Kongresi Başkanı, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kıbrıs Geriatri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu da, kardiyometabolik sendromun dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

Kardiyometabolik sendromun; diyabet ve kalp damar hastalıkları  için risk faktörleri bütünü olduğunu kaydeden Harutoğlu, modern yaşam şeklinin getirdiği hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenmenin  sendromun ortaya çıkmasında en önemli faktörler olduğunu belirtti.

Harutoğlu, kongrenin önemli misyonlarından  birisinin de  sendromla mücadelede tüm disiplinlerarası paydaşları bilimsel ortamda buluşturmak olduğunu söyledi.

Harutoğlu, 4 gün sürecek kongrede dünyaca tanınmış 100’ün üzerinde bilim insanının bildiri sunacağını, 26 panel 3 konferans ve 1 halk oturumu ve 31 mesleki eğitim kursu gerçekleştirileceğini ifade etti.

YILMAZ

Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı ve Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz insan sağlığını tehdit eden en önemli sağlık sorunlarının başında obezite ve diyabetin geldiğine işaret ederek, sağlıklı beslenme ve egzersizin önemine değindi.

GÜVEN

Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Özen Güven, üniversitelerin özerk kurumlar olması gerektiğini belirterek,  Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan rektörlük sorununu eleştirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.