1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. EROĞLU: “HÜKÜMETİN ARTIK İÇ POLİTİKAYA, ÜLKE SORUNLARINA AĞIRLIK VERMESİ GEREKİR”
EROĞLU: “HÜKÜMETİN ARTIK İÇ POLİTİKAYA, ÜLKE SORUNLARINA AĞIRLIK VERMESİ GEREKİR”

EROĞLU: “HÜKÜMETİN ARTIK İÇ POLİTİKAYA, ÜLKE SORUNLARINA AĞIRLIK VERMESİ GEREKİR”

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, ORTOPEDİK ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümetin artık özellikle iç politikaya,  ülke sorunlarına ağırlık vererek, hak iddia edenlerin sorunlarına eğilmesi ve sorunları çözen bir hükümet pozisyonunda olması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, “Kronikleşmiş birçok sorun var. Bunların çözümlenmesi için hükümet edenlerin birlik beraberlik, işbirliği ve diyalog içinde sorunlara çare bulması gerekir” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugün Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin yeni yönetim kurulunu kabul etti. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na derneğin gazetesini ve vefat eden eski başkanları Mustafa Çelik ile kendisinin şiirlerinin yer aldığı kitabı takdim etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, derneğin yeni yönetimini kutlayarak başladığı konuşmasında, Bozkurt ve ekibinin, yeni dönemde gerek hükümet, gerekse diğer etkin çevrelerle kuracakları diyaloglardan daha verimli sonuç alması temennisinde bulundu.

Özürlülerin istihdam sorununa değinen Eroğlu, geçmişte sakatların istihdamı konusunda yapılan bir yasa bulunduğuna işaret ederek, “İnşallah hükümet edenler, özürlülerin taleplerini daha ciddi bir şekilde ele alırlar” dedi.

“YENİ DÜZENLEMELER BİRÇOK SORUNU GERİDE BIRAKABİLİR”

Eroğlu, 2013’te yapılacak istihdamların tamamlandığını ancak ayrıcalıklarından ve haklarını koruyan yasadan dolayı özürlüleri memnun edecek kararların üretilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, hayat şartlarının zaten zor olduğunu ancak özürlülerin hayat koşullarının biraz daha zorlaştığını belirtti. Eroğlu, “Geçmişte sizi koruyan, sizin haklarınızı içeren yasalar vardır. O yasaların uygulanması ve yeni ihtiyaçlara göre yeni düzenlemelerin yapılması, birçok sorunu geride bırakabilir. İnşallah hükümet edenler bu konuda daha süratli hareket eder ve şikayetleriniz daha ileri noktalara taşınmadan sorunlarınız halledilir” dedi.

“HÜKÜMET EDENLERE GÖREV DÜŞÜYOR”

Cumhurbaşkanı olarak üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını ancak bu konuda daha ziyade  hükümet edenlere görev düştüğünü söyleyen Eroğlu, şöyle devam etti:

“Memlekette uzun süre belediye, kurultay tartışmaları olmuştur. Artık bunlar geride kalmış olaylardır. Hükümetin artık özellikle iç politikaya,  ülke sorunlarına ağırlık vererek, hak iddia edenlerin sorunlarına eğilmesi ve sorunları çözen bir hükümet pozisyonunda olması gerekir. Ben de gerekli uyarıları yapmaya çalışacağım. Hem sizin derneğinizin, hem de memleketin kronikleşmiş birçok sorunu vardır. Bunların çözümlenmesi için hükümet edenlerin birlik beraberlik, işbirliği ve diyalog içinde sorunlara çare bulması gerekir. Ben her zaman yanınızdayım.”

BOZKURT

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt da, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu hem ortopedik özürlüler haftası, hem de derneğin genel kurulunda belirlenen yeni yönetim kurulunu tanıtmak amacıyla ziyaret ettiklerini söyledi.

Orkun Bozkurt, özürlüler camiasının son zamanlarda kötüye gittiğini, haklarının geriye götürüldüğünü ve istihdam sorunu yaşadıklarını savundu. Bozkurt, mücadele verdiklerini ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.