1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU İLE GÜLLE “BEYAZ ÖNLÜK GİYDİRME “TÖRENİNE KATILDILAR
EROĞLU İLE GÜLLE “BEYAZ ÖNLÜK GİYDİRME “TÖRENİNE KATILDILAR

EROĞLU İLE GÜLLE “BEYAZ ÖNLÜK GİYDİRME “TÖRENİNE KATILDILAR

14 Mart Tıp Bayramı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-

14 Mart Tıp Bayramı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, geleneksel “Beyaz Önlük Giydirme” törenine katılarak, Tıp Fakültesi’nin birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlük giydirdiler.

Törende ayrıca Marmara Üniversitesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı ve DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Kasımay da geleneksel ilk dersi verdi.

EROĞLU: ”ELİMDEN ALAMAYACAKLAIR TEK ŞEY DOKTORLUĞUM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törende yaptığı konuşmada, tıbbiyeli olmanın onur duyulacak bir şey olduğunu belirtti.

Siyasette iniş çıkışlar olabildiğini, bazen muhalefet bazen iktidarda bulunulduğunu kaydeden Eroğlu, “Elimden alamayacakları  tek şey doktorluğum. Siyasetten kopulsa  da   doktorluk ölünceye kadar taşınır” dedi.

İnsanların, doktorların kıymetini çok iyi bildiklerini vurgulayan Eroğlu, “İnsanlar doktorlara şifa bulmak için geliyor. Şifa bulmaya gelen kişiyi sadece hasta olarak  değil insan olarak görmek ve insanca davranmak çok önemli” dedi.

Eroğlu, içinde insan sevgisi olan hekimlerin meslekte uzun süre başarılı olabileceklerini kaydederek,  tıp öğrencilerine bazı tavsiyelerde bulundu.

DAÜ’nün övünç duyulan üniversitelerden biri olduğunu belirten Eroğlu, çok kaliteli öğretim kadrosuyla öğrencilere en iyi eğitimi verdiğini vurguladı.
Eroğlu, Kıbrıs’ta yaşayabilir ve kalıcı bir anlaşma sağlamak amacıyla çalıştıklarını ancak karşı tarafın da iyi niyetine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kıbrıs sorununu bir anlaşmayla sonlandırmayı arzuladıklarını belirten Eroğlu, bu olmazsa da KKTC olarak yola devam edileceğini  söyledi.

GÜLLE.”HEKİMLİK YAŞAM BİÇİMİ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, sağlık camiasının zor ve stresli bir mesleği icra ettiklerini vurgulayarak, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı.
Gülle, beyaz önlük giyerek sağlık ordusuna katılan gençleri  uzun zorlu bir yol beklediğini, çok ciddi bir eğitimden geçeceklerini ifade etti.

Gülle, hekimliğin zor ve meşakkatli bir meslek olmasına karşın onurlu bir görev olduğunu söyleyerek,  “Bunu ancak insan sevgisine sahip hekimler iyi bir şekilde sürdürebilirler” dedi.

Hekimliğin meslekten çok yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Gülle,  hekimlerin toplumsal sorunlara karşı çok hassas olduğunu, sanat ve diğer alanlarda da başarılı olduklarını ifade etti.

Dr. Fazıl Küçük’ün isminin Tıp Fakültesi’nde yaşatılmasının önemini ifade eden Gülle, DAÜ ile Sağlık Bakanlığı arasında işbirliği protokolü bulunduğunu, koruyucu hekimlik alanında Tıp Fakültesi ile etkili çalışmalar yapabileceklerini söyledi.

ÖZTOPRAK:” TIP EĞİTİMİ EKSİKSİZ VE SORUNSUZ DEVAM EDİYOR”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da,  Marmara Üniversitesi ile birlikte ortak program olarak 2 yıl önce açılan Tıp Fakültesi’nde  tüm laboratuarların en modern ekipmanlarla donatıldığını, tıp eğitiminin sorunsuz ve eksiksiz olarak devam ettiğini belirtti.

Tıp Fakültesi’ne önümüzdeki yıl 55 öğrenci alacaklarını kaydeden Öztoprak, temel tıp bilimleri ve klinik bilimleri araştırmalarıyla ülkenin sağlık sorunlarının çözümüne de katkı koyacaklarını kaydetti.

GÖKÇORA: ”10 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ VAR”

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora da,  14 Mart Tıp Bayramı’nın, tıp camiasındaki sorunların tartışıldığı ve doktorlara saygı günü olduğunu ifade etti.

Tıp Bayramı’nın tarihçesi hakkında bilgi veren Gökçora,  DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’nde 10 ülkeden öğrencilere tıp eğitimi verdiklerini kaydetti.

Gökçora, öğrencilerin tıp eğitimi yanında farklı kültürleri tanıma fırsatı da bulduklarını söyledi.

Gökçora, Dr. Fazıl Küçük’ün ismi altında tıp öğrencileri yetiştirmekten onur duyduklarını belirterek, bugünkü beyaz önlük töreniyle 38 öğrencinin tıbbi profesyonel yaşama başladıklarını kaydetti.

Öğrenciler adına konuşan  Ömer Can Özkan ile Angela Azinta da DAÜ’de tıp eğitimi almaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.