1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. EROĞLU, İSMAİL ERDEM VE BERABERİNDEKİ GAZİLER HEYETİNİ KABUL ETTİ
EROĞLU, İSMAİL ERDEM VE BERABERİNDEKİ GAZİLER HEYETİNİ KABUL ETTİ

EROĞLU, İSMAİL ERDEM VE BERABERİNDEKİ GAZİLER HEYETİNİ KABUL ETTİ

Eroğlu, Türkiye'den Sarıyer Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Erdem ve beraberindeki Kıbrıs gazileri heyetini kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'den Sarıyer Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Erdem ve beraberindeki Kıbrıs gazileri heyetini kabul etti.

Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nın KKTC’nin kuruluşunun sağlanmasında etkili olduğunu kaydederek, Rum tarafıyla ortak bir noktada buluşmak istediklerini fakat Rum tarafının tavrı nedeniyle bunun mümkün olmadığını anlattı.

40 yılın devletlerin ömründe kısa sayılabileceğini belirten Eroğlu, Kıbrıs’ın savaş bittikten sonraki haliyle şimdiki hali arasında çok fark olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türkünün topraklarında gelecek kaygısı olmadan yaşamaya kararlı olduğunu dile getiren Eroğlu, her devlette sorunların olabileceğini bunların giderilebileceğini önemli olanın kazanımların geri gitmemesi olduğunu söyledi.

Kıbrıs müzakerelerinde Türkiye ve halkla bütünleşerek ilerlediklerini de söyleyen Eroğlu, gelinen noktanın çok tatmin edici olmamakla birlikte, gelişmiş bir nokta olduğunu söyledi.

Gazilerin Kıbrıs ziyaretini önemli bulduğunu belirten Eroğlu, gazilerin 40 yıl önce bıraktıkları yeri gelip görmelerinden memnuniyet duyduğunu kaydederek heyete teşekkür etti.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem de Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer halkının selamını getirdiğini, Sarıyer’de sakin gazilerle Kıbrıs’a geldiklerini ve burada 40 yıl sonra gazilerin duygulu anlar yaşadıklarını söyledi.

Erdem, Kurtuluş Savaşı’nı kitaplardan okumakla Çanakkale’yi yerinde görmenin farklı olduğunu ifade ederek, aynı şeyin 1974’teki Kıbrıs Barış Harekâtı için de geçerli olduğunu dile getirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.